Oktatás

Hírek

Károlyi-Csekonics

Hagyomány modern köntösben

Átadták a felújított Károlyi-Csekonics palotaegyüttest a Magyarországi Református Egyháznak. A műemlékvédelmi szempontoknak és korszerű oktatási igényeknek egyaránt megfelelő, 900 főt befogadó épületet a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara veszi birtokba.

Tovább a cikkhez
iskola_01.jpg

Miért épp a hittan maradjon el?

Kötelező távolságtartással, önkéntes maszkhasználattal kezdődik szeptember elsején a 2020/21-es tanév. Idén tovább bővül a református oktatási hálózat, így már 180 településen, csaknem 58 ezer diákot nevelnek, oktatnak református óvodában vagy iskolában. Ugyanakkor több állami intézmény igazgatója is azt kérte, a vírushelyzet miatt maradjanak el a hittanórák.

Tovább a cikkhez

További híreink

A Károli Gáspár Református Egyetem vezetőségének közleménye

A Károli Gáspár Református Egyetem kiemelten fontosnak tartja a véleménynyilvánítás szabadságát, és ez minden jelenlegi vagy volt hallgatójának kiemelten védett alapvető joga. Az Alapító Okiratában foglalt értékek védelmével ugyanakkor nem tartja összeegyeztethetőnek, hogy politikai kérdésben állást foglaljon.

A pedagógusi az egyik legszebb pálya

A hagyományos pedagógusnapi díjakat idén a koronavírus-járvány miatt szeptember 10-én adta át Kásler Mikós emberierőforrás-miniszter – többek között református intézmények dolgozóinak is.

„Hittel és szeretettel tanítottam”

Ilyés Ilona, Makkai Sándor-díjas pedagógus, a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumának egykori igazgatója mesél a Dóczy újraindításáról, valamint a tanári elhivatottságról.

Inspiráló közösségben

Baráth Béla Leventét, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem (DRHE) új rektorát a református oktatás helyzetéről és a következő évek terveiről kérdeztük.

További tartalmak

Videók és galériák

Károlyi-Csekonics

Egy épület két arca

A 21. század és a neobarokk találkozik a Károli-egyetem legújabb épületében, a felújított Károlyi-Csekonics palotában. Lapozza végig kontrasztokkal teli galériánkat!

Tovább a cikkhez

Események

térkép no