Egyházunk

Hírek

Facebook adó 1 százalék zöld kislány - 2022

Vigaszt nyújtunk a legnehezebb időkben is

Hosszú évek óta végez fontos társadalmi tevékenységet a Magyarországi Református Egyház és számos szervezete: gyógyítunk, bátorítunk, reményt és hitet adunk. Ahhoz, hogy ez a munka folytatódhasson, kérjük, ajánlja fel Ön is adója 1 százalékát egyházunknak!

Tovább a cikkhez
Teremtési rend Vitanap 2022 február - Fotó: Hurta Hajnalka

„Szeretetben keresni és követni az igazságot” – Vitanap a teremtési rendről és a nemi identitásról

Teológiai, társadalmi, lelkigondozói és pedagógiai szempontok is szóba kerültek a református egyház teremtési rendről, nemi identitásról és szexualitásról rendezett vitanapján. Ez volt az első alkalom, hogy ilyen széles körben, százharminc főt is meghaladó résztvevővel indult közös gondolkodás napjaink egyik mind többet tárgyalt kérdéséről.

Tovább a cikkhez

Koronavírus-járvány

omikron fekvo - Fotó: Nagy Károly Zsolt

Omikrontól ómegáig

A járvány alatt egyre kevésbé egymással tartottunk kapcsolatot, inkább egymás képernyőn megjelenő részével. „A képernyő-másikkal pedig bármit meg lehet tenni: le lehet némítani, láthatatlanná lehet tenni...” Ennek következményeiről írt publicisztikát a Reformátusok Lapjában Nagy Károly Zsolt, a Sárospataki Református Teológiai Akadémia oktatója.

Ökumenikus Imádság a járvány áldozataiért , 2021. november 28. - Fotó: Sebestyén László

Felfelé mindig vezet út

Közösen imádkoztak a koronavírus-járvány áldozataiért a Szent István Bazilikában Balog Zoltán református, Fabiny Tamás evangélikus püspök és Mohos Gábor római katolikus segédpüspök. A betegséggel küzdőkért is imádságot mondtak. Balog Zoltán arra hívott fel, hogy jöjjünk össze mi, magyar keresztények, úgy, ahogyan a bajban össze kell jönniük azoknak, akik segíteni akarnak.

Covid védőoltás Bethesda Fotó (és a képen) Kalocsai Richárd

Vigyáznunk kell egymásra

Felfutóban a koronavírus-járvány negyedik hulláma, egyre több a fertőzött gyermek is. A védőoltás fontosságáról, a most „észbe kapó” oltakozókról és a maszkviselésről a Bethesda Gyermekkórház belgyógyász főorvosával, Czelecz Judittal beszélgettünk.

További tartalmak

További hírek

Megbélyegzés helyett

A depresszióból felállva még hitelesebben szolgálhat a prédikátor gyülekezete előtt, mert a saját bőrén tapasztalta meg a szenvedést, és megélte Isten szabadítását. Bodó Sára református lelkipásztor, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem tanszékvezető tanára szerint a krízisekből kétfelé ágazhat az út.

A keresztyén fiatalok osztoznak a plédeken

Ökumenikus zenés istentiszteletet és pikniket szervez a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) június 1-én, szerda délután, Budapesten. A békéért és a békéről szól majd a nyáresti alkalom.

Felettünk, mégis közöttünk

A mennybemenetel története a földön folytatódik. Feladatom továbbadni a Jézusra való rácsodálkozásomból származó örömömet, amelyet a mennybemenetel ünnepén érzek – véli Kovács Gergő, a Hold utcai református gyülekezet beosztott lelkipásztora, a Baár–Madas Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium némettanára.

A gondolat dallamba foglalva

Együttese missziójáról, a közös éneklés erejéről, a muzsikához és Istenhez fűződő kapcsolatáról is megosztotta gondolatait Pál István Szalonna hegedűművész. A Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetője zenekarával idén is fellép a XVII. Református Zenei Fesztiválon május 28-án Budapesten, az Orczy kertben.

Kereszthalász

B. Tóth Klára festőművész, restaurátor, költő a Baár–Madas Református Gimnázium olyan vizuálisalkotókör-vezetője, aki már az ifjú növendékek művészi szabadságát is tisztelte. Komolyan és sokat tanított nekik. Kereszthalász című alkotását mutatjuk be közelebbről.

További tartalmak

Videók és galériák

Események

térkép no