Egyházunk

Hírek

20240424_zsinat_borito2

Steinbach József püspököt választotta lelkészi elnökének a Zsinat (videó)

Steinbach Józsefet, a Dunántúli Református Egyházkerület püspökét választotta lelkészi elnökének a Magyarországi Református Egyház Zsinata. A Balatonalmádi-Balatonfűzfői Református Társegyházközségben szolgáló püspök úgy fogalmazott, egységben, hitben és reménységben szeretné tovább folytatni a munkát. A tizenötödik zsinati cikluson a tábori püspök személyéről is döntöttek a tagok, Jákob János után Mészáros László vezeti majd a Protestáns Tábori Püspökséget. A zsinat fontosabb döntéseiről és a következő két és fél éves elnöki feladatairól Steinbach Józsefet kérdeztük.

Tovább a cikkhez
ablonczy áron - f: magyorodi milan

Otthont keresnek, nem vagányságot

A fiataloknak nem arra van szükségük, hogy menő legyen az egyház, hanem arra, ha belépnek, azt érezzék: itt fontosak, otthon vannak, elfogadják őket hibáikkal, kérdéseikkel együtt – véli Ablonczy Áron lelkipásztor, a magyarországi Református Egyház Zsinati Hivatala ifjúsági osztályának vezetője. Úgy látja: ha minden ideálisan működne, nem lenne szükség ifjúsági munkára.

Tovább a cikkhez

További hírek

A diakónia legszebb szolgálata

Évről évre egyre több hátrányos helyzetű, lelkileg sérült gyermeket kell kiemelni a családjából és elhelyezni nevelőszülőknél. Nagy fokú elköteleződés őket az otthonunkba fogadni. A gyermekvédelmi szolgálatban Isten is jelen van, hiszen a nevelőszülők arra törekednek, hogy szeretetet és reményt adjanak a csemetéknek. Molnár Norbertet, a Kelet-magyarországi Református Gyermekvédelmi Központ új lelkészi vezetőjét első tapasztalatairól és a nevelőszülői hálózat munkájáról kérdeztük.

Szelíd és csendes hang, nem szellemek suttogása!

Jézus képes megszabadítani a személyiségzavarból, a szorongásból, a depresszióból és az okkultizmusból, az alkoholizmusból és a dohányzásból is, vallja tapasztalatai alapján Pintér Szilvia. Gyülekezete lelkigondozással, imádsággal és böjttel harcolt érte, amikor már-már az őrület határán járt.

Ne vedd vissza a szívedet!

A tipikusan – mégsem átlagosan – modern felfogású rákoskeresztúri gyülekezetben teszünk látogatást, ahol nyolcvan–száz önkéntes szolgál különböző munkaágakban. Jellemző rá a befogadó, szeretetteljes és őszinte légkör. Lelkipásztora azt vallja, a gyülekezetet nem ő, hanem Isten építi.

Steinbach József püspök pünkösdi üzenete

„Koncentráljunk arra szolgálatunk minden területén, ami egyetlen feladatunk, Isten megváltó, életet kiteljesítő, üdvözítő szeretetének hirdetésére és megélésére; mégpedig mindenki felé azon a módon, ahogy ő azt leginkább befogadhatja.” Steinbach József püspök, a Zsinat lelkészi elnökének pünkösdi videóüzenete.

Tanúskodni nehéz

Merre tovább, hogyan tovább? – mostanában ez volt egyházunkban a leggyakrabban feltett kérdés. Nem kellett kimondani hangosan, kérve-kéretlenül jöttek a válaszok, ötletek, tanácsok. Pünkösd küszöbén így várjuk Isten egyházat megújító, egységet teremtő és megerősítő Lelkének kiáradását. Hodossy-Takács Előd lelkipásztor gondolatai.

További tartalmak

Videók és galériák

Események