Egyházunk

Hírek

zsinat.jpg

Választ az egyház

Elkezdődött a tisztújítás a református egyházban: egyházmegyéinkben, egyházkerületeinkben és zsinati szinten is. Miért választunk hatévente új tisztségviselőket? Milyen feladataik vannak elöljáróinknak? Hogyan zajlik a tisztújítás? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Tovább a cikkhez
20200913161143__MG_0441.JPG

További közös szolgálatok reményében

Stratégiai jelentőségű intézmények, fogyatkozó kis gyülekezetek és a keresztyénséget érő támadások – ezekről a kérdésekről is beszélgetett Balog Zoltán, a németajkú gyülekezet lelkipásztora és Balla Péter, a Károli-egyetem oktatója a Baranyai Református Egyházmegye püspökválasztást előkészítő fórumán.

Tovább a cikkhez

Koronavírus-járvány

koronavírus

Istentiszteletek az egészségügyi szabályok betartásával

A kötelező maszkviselésre emlékeztet, valamint legfeljebb százfős beltéri istentiszteletek tartását és gyakoribb hétközi alkalmakat javasol a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége az erősödő koronavírus-járvány miatt.

Adorján Gusztáv

Amikor a lélek találkozik a lélekkel, az mindig Isten műve

A hívő embernek a hétköznapi munkájában is éreztetnie kell másokkal, hogy van kapaszkodó – vallja Adorján Gusztáv, a nyíregyházi központú Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója. A Tiszántúli Református Egyházkerület főgondnokával a koronavírus-járvány eddigi tapasztalatairól és az egyház mai helyzetéről beszélgettünk.

További tartalmak

További hírek

Félelem helyett megfontoltan és óvatosan

Hogyan védekezzünk a koronavírus ellen? Fertőtlenítsük gyakran a kezeinket, esetleg húzzunk kesztyűt. Viseljünk maszkot, tartsunk egymástól másfél méter távolságot.

Elhunyt Tarr Kálmán

Életének 74. évében elhunyt Tarr Kálmán lelkész, a Magyarországi Református Egyház Kálvin János Kiadójának alapító igazgatója, a Magyar Bibliatársulat egykori főtitkára.

Elkészült az örökösföldiek temploma

Felszentelték Nyíregyháza legújabb református templomát, melynek megépítésére három éve az összes magyarországi gyülekezet adakozott. A szeptember 13-i ünnepségen bejelentették, hogy január 1-től megalakul az önálló Nyíregyháza-Örökösföldi Református Egyházközség.

Régikönyves könyvtárost keresnek Pápán

Felsőfokú szakirányú végzettséggel, régikönyves ismeretekkel rendelkező könyvtárost keres a Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményeinek Könyvtára Pápára.

Elhunyt Barátossy Jenő

Életének 95. évében, szeptember 9-én elhunyt Barátossy Jenő fejlesztő mérnök, a Pécsi Tudományegyetem címzetes főiskolai tanára, a Pozsonyi Úti Református Egyházközség korábbi főgondnoka, volt dunamelléki egyházkerületi tisztségviselő.

További tartalmak

Videók és galériák

Események

térkép no