Egyházunk

Hírek

Medinai gyülekezet - 2021.július - Fotó: Kalocsai Richárd

A falak mi magunk vagyunk

Pályázati pénzből felújították a régi parókiaépület tetőzetét, közösségi teret alakítottak ki, és tizenegy alkalomból álló programsorozatot is szerveztek: a Reformátusok Lapja a Medinai Református Leányegyházközségnél járt. A gyülekezet a Covid után is él, a „falak” erősek.

Tovább a cikkhez

Koronavírus-járvány

Bodó Sára 2019-ben

Csoportok a gyászolóknak

Covid-gyászcsoportok indulhatnak országszerte gyülekezetekben, kórházakban. A néhány fős közösségekben egymást támogathatják azok, akiknek a világjárványban hunyt el szerettük. A Tiszántúli Református Egyházkerület Pasztorációs Intézete gyászcsoportvezetők képzésével segített a kórházlelkészeknek, a részletekről Bodó Sára református lelkész, tiszántúli lelkigondozói koordinátor, a képzés vezetője beszélt.

További tartalmak

További hírek

Óriási érdeklődés az új énekeskönyvek iránt

Türelmet kér az énekeskönyv kapcsán a vásárlóktól a Kálvin Kiadó igazgatója. A nyomda nem bírja tartani a lépést a nagy érdeklődéssel, és globális nyersanyaghiány is nehezíti a munkát. Galsi Árpád hangsúlyozta: senki nem marad le a kedvezményről, aki előrendeli a könyvet.

Szabadságok harca

„A keresztyén szabadság vágyott állapota, amikor az ember a világban levő sokféle lehetőség közül Isten szavához, igéjéhez, törvényéhez ragaszkodik, mely tökéletességéből és örökkévalóságából következve abszolút igazság. A keresztyén szabadság az Isten által az ember számára kijelölt élet és értékrend elfogadása.” Molnár Ambrus írása a Reformátusok Lapjából.

„Mosolygós, derűs legyen a templombelső”

A református templomokat sok esetben hetente egy-két órát használja a gyülekezet. Hogyan lehetne ezt a teret több alkalommal is úgy igénybe venni, hogy kellő módon „illendő” legyen a vasárnapi istentisztelethez, de adott esetben átalakítható legyen a többfunkciós elvárásoknak megfelelően? Horváth Gyula belsőépítésszel az ő munkáin keresztül mutatjuk be a vallási motívumok és templombelsők szerepét.

„Én pedig megöregedtem és megőszültem…”

Vannak azonban olyan foglalkozások – küldetések –, amelyeket nem lehet befejezni, csak abbahagyni. Ezek közé tartozik a lelkipásztor is. Tudomásul kell vennie, hogy neki is szüksége van a pihenésre, csendesebb életvitelre. Rendelt ideje volt az aktív szolgálatának, és rendelt ideje van a visszavonulásnak (Préd 3,1–2). Kovács Mihály publicisztikája.

További tartalmak

Videók és galériák

Események

térkép no