Egyházunk

Hírek

zsinat 2020 11 18

A vírus nem kifogás

Visszatekintéssel, beszámolókkal és köszöntésekkel telt a Zsinat cikluszáró ülése. Az internet segítségével megtartott tanácskozáson döntöttek arról is, hogy egészségügyi válsághelyzet esetén is alkalmazható a veszélyhelyzetben korábban már engedélyezett elektronikus tanácskozás egyházunkban.

Tovább a cikkhez
prohaszka_02.jpg

Előre kell tekintenünk

A maszkhasználat és a távolságtartás szabályai még a vakcina bevezetése után is sokáig velünk maradhatnak. Azonban, ha fegyelmezetten viselkedünk és elkerüljük a fertőzés kockázatát, van rá esély, hogy tavasszal elmúlik a járvány. Prohászka Zoltán immunológust, a Magyar Tudományos Akadémia doktorát, a Pozsonyi úti református gyülekezet presbiterét kérdeztük.

Tovább a cikkhez

Koronavírus-járvány

csupor_dezso_04.jpg

„Ez nem vak bizalom”

Gyógyszer még nincs a koronavírusra, de a védőoltás már készül, és van néhány gyógynövény is, amely ígéretes a betegség tüneteinek enyhítésére, a gyógyulás gyorsítására. Csupor Dezső református gyógyszerésszel beszélgetünk a Covid–19-ről, az álhírekről, arról, hogy indokolt-e zárva tartani a templomokat, és hogy ő beadatja-e majd magának a koronavírus elleni vakcinát.

közvetítés

Gyülekezeti kapcsolattartás járvány idején

A koronavírus-járvány miatt hozott kormányzati intézkedésekkel összhangban november 9 óta nem találkozunk személyesen istentiszteleteken, bibliaórákon. Kisebb és nagyobb gyülekezeteket kérdeztünk, hogyan tartják a kapcsolatot tagjaikkal.

apa.jpg

Karant-énem

„Karanténban voltam, és ételt hoztatok az üvegajtóm elé, magányos voltam és videohívásban kerestetek." Életünk magnókazettáját nem tekerhetjük kedvünk szerint előre vagy hátra. De nem mindegy, hogyan vagyunk jelen abban, ami épp történik velünk. Bálint Eszter gondolatai a karanténban szerzett tapasztalatokról.

További tartalmak

További hírek

Kapuk, emelkedjetek!

Az adventi ünnepkör énekei az új énekeskönyvből: Szőnyi Benjámin legszebb énekeinek egyike a Szentek Hegedűjé-ből (1762).

Igaz Isten, ígéretedben

Az adventi ünnepkör énekei az új énekeskönyvből: Nagy István (1770-1831) hajdúböszörményi lelkész költeményei az 1806. évi énekeskönyv legjobb énekszövegei közé tartoznak. Nyelvezete miatt még így is szükségesnek mutatkozott néhány igazítás, valamint eddigi harmadik versének elhagyása.

További tartalmak

Videók és galériák

Események

térkép no