Média

Ajánló

Hetilap

Rádió

Online

Biblia.jpeg

Nyáron is Minden időben

A járványügyi korlátozások enyhítésével is folytatódik a Minden időben című reggeli online áhítatsorozat. Az új videók június 8-tól heti egy alkalommal, hétfőnként kerülnek fel honlapunkra.

Tovább a cikkhez

Confessio

Közlemények

Új Elnökségi Tanács

Február 17-én alakul meg a Zsinat

A járványügyi előírások szigorú betartása mellett, a Károli-egyetemen tartják a Zsinat alakuló ülését – erről az Elnökségi Tanács leköszönő, a szolgálatukat folytató és új tagjainak közös tanácskozásán döntöttek.

IMG_0223.JPG

Új formában jelentkezik online áhítatsorozatunk

2021-től új címmel és rövidebb videókkal folytatódik online áhítatsorozatunk. A felvételek a Minden időben című online sorozathoz hasonlóan, a vírushelyzetben nyújt segítséget a személyes elcsendesedéshez.

tisztujitas.jpg

Januárban iktatják be egyházunk új püspökeit

Átveszi hivatalát januárban a Magyarországi Református Egyház Tiszáninneni és Dunamelléki Egyházkerületének új elnöksége is. A püspökszentelő ünnepi istentiszteleteket – tekintettel a járványhelyzetre – majd tavasszal tartják meg.

További tartalmak

További hírek

Oltalom a Covid–19 idején

A vírushelyzetben még nagyobb jelentősége van a Szentírás tükröt tartó, józanító, bátorító, vigasztaló, erősítő üzenetének. Ezért a járvány idején megbetegedett embereknek, hozzátartozóiknak és a segítő szakmában dolgozóknak szóló kiadványt jelentetett meg a Tiszántúli Református Egyházkerület.

Ének a szőlőből

Az ország elvándorlástól fokozottan sújtott, szegénységgel küzdő vidékein a gyülekezet építése, a református közösségért végzett munka nem csupán szimbolikus jelentőségű – tudtuk meg a február 14-én Mádról hangzó rádiós istentisztelet-közvetítés apropóján készített riport összeállítása közben.

A kommunikációt meg kell tanulni

Éjjel-nappal dolgoztunk, szerveztünk, írtunk, riportokat készítettünk, forgattunk, nem kíméltük magunkat – hangsúlyozza Fekete Zsuzsa. A Kommunikációs Szolgálat december végén leköszönt vezetője visszatekintett az elmúlt három évre, a kommunikációs eredményekre és egy ötcentis papírdarabkára.

Befogadó gyülekezet a Balaton-felvidéken

– Van, hogy a lelkésznek évek kellenek hozzá, mire megtalálja a helyét az új gyülekezetében, de mi itt az első pillanattól kezdve otthon voltunk – mondja Szabó J. Róbert lelkipásztor a litéri hívek közösségéről. Január negyedik vasárnapján az ő templomukból közvetít istentiszteletet a Kossuth Rádió.

További tartalmak

Megjelenések

térkép no