Média

Ajánló

Hetilap

Rádió

pál_lászló

A református félóra szeptember 16-i ajánlója

Építészmérnöknek készült. Fiatalon azonban leállt a szíve egy műtét közben, és ezt követően komolyan elgondolkodott az élet értelmén. Pál László református lelkipásztornak ma az egyik legfontosabb kérdése, hogyan lehet érett és felnőtt keresztyénségre nevelni az embereket?

Tovább a cikkhez

Online

Biblia.jpeg

Nyáron is Minden időben

A járványügyi korlátozások enyhítésével is folytatódik a Minden időben című reggeli online áhítatsorozat. Az új videók június 8-tól heti egy alkalommal, hétfőnként kerülnek fel honlapunkra.

Tovább a cikkhez

Confessio

harangtrianon.jpg

Megjelent a Confessio Trianon-száma

A száz évvel ezelőtti békediktátummal és hatásaival foglalkozik egyházunk közéleti-kulturális folyóiratának idei második száma. Cikkei a nemzeti összetartozás napjáról kezdve folyamatosan jelennek meg az interneten.

Tovább a cikkhez

Közlemények

Jelölő gyűlések egyházunkban

A Magyarországi Református Egyház négy egyházkerületének 27 egyházmegyéjében indult el a tisztújítási folyamat. A jelölő közgyűléseket nem azonos időpontban tartják.

koronavírus

Istentiszteletek az egészségügyi szabályok betartásával

A kötelező maszkviselésre emlékeztet, valamint legfeljebb százfős beltéri istentiszteletek tartását és gyakoribb hétközi alkalmakat javasol a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége az erősödő koronavírus-járvány miatt.

További tartalmak

További hírek

Teológiai nézőpontok a karanténról

Megjelent a Sárospataki Füzetek legújabb száma: a Sárospataki Református Teológiai Akadémia szakfolyóirata tematikus számának fókuszában a karantén kérdésköre áll.

A református értékadó

Idén áprilisban Miskolcon és mezőkövesdi vételkörzetében elnémult az Európa Rádió a 90,4 Mhz-es, illetve a 102,1 Mhz-es frekvencián. A július közepéig tartó kényszerszünet okáról és a református értékadó megerősödött újraindulásáról kérdeztük a tartalomért felelős vezető munkatársakat.

Búcsúzik a Reposzt

Megszűnik a közéleti református blog, amelyet dunántúli lelkészek írtak 2011 óta. A díjnyertes médium témáit gyakran a közélet aktuális vitái adták. Az okokról Köntös Lászlót, a blog egyik alapítóját kérdeztük.

További tartalmak

Megjelenések

térkép no