Pályázatokkal kapcsolatos hírek

Pályázati lehetőség végzős óvodapedagógus hallgatóknak

Református Óvodapedagógus Tanulmányi Ösztöndíj-, és Mentorprogram (RÓTÖM) a Magyarországi Református Egyháznál Az ösztöndíj célja: A magyarországi református óvodákban az utánpótlás biztosítása kiválóan képzett, keresztyén hivatástudattal és megfelelő gyakorlattal rendelkező óvodapedagógussal.

„Az én lelkészem” – Pályázz te is rajzoddal és nyerj!

2023-as év a Lelkipásztori hivatás éve a Magyarországi Református Egyházban, melyhez az Országos Református Cigánymisszió rajzpályázattal kapcsolódik. Pályázni egyénileg, de két korcsoportban lehetséges: 7-11 és 12-16 éves korig. A feladat egyszerű: rajzold le a lelkészedet, ahogyan te látod!

Közösségi adományozási minta jött létre a „Még jobb adni” programnak köszönhetően

A projekt alapvető célja az egyházi közösségek fejlesztése, szervezetfejlesztés és szolgáltatásfejlesztés volt. Ennek keretében négy alkalommal került sor kétnapos képzésre, melyeken összesen 40 fő vett részt. A képzések tematikája az adománygyűjtés és adományosztás segítése köré csoportosult és a területen jártas civil szervezet bevonásával történt meg.

A közösség megtartó ereje hívta életre az Együtt egymásért programot

A református egyház a program elsődleges céljaként a romák aktív társadalmi szerepvállalásának erősítését fogalmazta meg. Ennek érdekében az elmaradott régiók, térségek helyi közösségeiben olyan személyeket képeznek ki, akik katalizátorként képesek közösségfejlesztő folyamatokat elindítani.

Nemcsak pályázat: emberi sorsok, életek

A pályázatírást nehéz az imádsággal összehasonlítani, de néha nekünk is rá kell bízni magunkat azokra az erőkre, emberekre, akik szeretnének jobb jövőt álmodni közösségeinknek. És a sok munkával elvetett mag egyszer csak kihajt – vallja a Pályázati Iroda vezetője, Kósa Mónika.

Csatlakozz a matrózok segítőjének a Bárkába!

A Bárka tábor önkéntesei mintaként szolgálnak a gyermekek és fiatalok számára, akik kultúraazonos módon, hitelesen képesek átadni tudásukat, tapasztalatukat, nagyon sok gyermeknek és fiatalnak mutatva példát emberségből, bátorságból, elkötelezettségből és társadalmi felelősségvállalásból.

Megtartani a reményt a nehézségek között

A Bárka tábor nyaranta nyolc turnusban 1500 nehéz körülmények között élő gyermeket táboroztat ingyen. Ahhoz, hogy ez továbbra is sikerülhessen, minden támogatásra szükség van – a szervezők erre és a tábor céljaira is szeretnék felhívni a figyelmet adventi kampányukkal.

Befejeződött a Tündérkert Biztos Kezdet Gyerekház infrastrukturális fejlesztése

A „Tündérkert Biztos Kezdet Gyerekház infrastrukturális fejlesztése Bánréve”, EFOP-2.1.2-16-2018-00092 azonosító számú projektre 2019 tavaszán nyert pályázatot a Magyarországi Református Egyház. A közel 15 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével a Gyerekház működésére alkalmas ingatlant alakítottak ki.

Lezárult a sellyei Biztos Kezdet Gyerekház infrastrukturális fejlesztése

A „Biztos Kezdet Gyerekház infrastrukturális fejlesztése Sellye”, EFOP-2.1.2-16-2018-00091 azonosító számú projektre 2019 tavaszán nyert pályázatot a Magyarországi Református Egyház. A 15 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével a Gyerekház működésére alkalmas ingatlant alakítottak ki.

Jelentős mértékű fejlesztés zajlott a Csillagvár Biztos Kezdet Gyerekházban

A „CSILLAGVÁR Biztos Kezdet Gyerekház infrastrukturális fejlesztése Mezőcsokonyán”, EFOP-2.1.2-16-2018-00093 azonosító számú projektre 2019 tavaszán nyert pályázatot a Magyarországi Református Egyház. A közel 15 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével a Gyerekház működésére alkalmas ingatlant alakítottak ki.

Megkezdődtek a Bárka táborok a Balatonnál

Öt turnusban csaknem ezer hátrányos helyzetű fiatal részvételével rendezi meg a Magyarországi Református Egyház a Bárka táborokat a Balatonnál; a megnyitó kedden Balatonfenyvesen volt.

„Az a dolgunk, hogy ne mondjunk le róluk”

Hátránykompenzáció szeretettel és élménypedagógiával – ez az, amit célul tűzött ki a Magyarországi Református Egyház Bárka tábora a Kalandok és Álmok Szakmai Műhellyel közösen. Bányai Sándor trénert, a Kalandok és Álmok Szakmai Műhely vezetőjét kérdeztük a részletekről.

Idén is útnak indult a Bárka

Több mint 1600 gyermek táborozhat idén a Magyar Református Egyház Bárka táboraiban – hangzott el Balatonszárszón, a megújult SDG Családi Hotel és Konferenciaközpont avatásán szerdán.

Önkéntesek nélkül nem megy

Néhány hónap múlva ismét több száz hátrányos helyzetű gyermek lubickol majd a Balatonban a Bárka tábornak köszönhetően. A részletekről Becze Orsolyát, a tábor szakmai vezetőjét kérdeztük.

Folytatni szeretné a Tanoda projektet egyházunk

Sikerrel zárult a Magyarországi Református Egyház két Tanoda projektje. Az MRE 60 hátrányos helyzetű gyermek tanulmányi, készség- és képességfejlesztését végezte két éven keresztül Piliscsabán és Pilisvörösváron.

Kapitányokat és kormányosokat keresnek a Bárka táborba

Elhivatott közreműködőket keres a Magyarországi Református Egyház a Bárka táborba. A harmadik éve megszervezett gyermektáborban 2020-ban is több mint másfélezer, hátrányos helyzetű gyermek szerezhet maradandó nyári élményeket.

Jelentkezz önkéntesnek a Bárka táborba!

Válts valóra álmokat, ajándékozz örökre szóló élményt, közben pedig légy része egy felkészült és vidám csapatnak! Legyél Te is a Bárka tábor önkéntese! A program fő célja a résztvevők esélyeinek növelése, a gyermekek és fiatalok képességeinek kibontakoztatása, egészséges életmódjuk kialakítása és a társadalmi együttműködés erősítése.

Projektátadások

A MRE Zsinata döntése értelmében a Szeretetszolgálati Iroda 2020. január 1-jei hatállyal Magyarországi Református Egyház Diakóniai Iroda (1146 Budapest, Hungária krt. 200.) néven folytatja tevékenységét, és 2020. január 1-től átveszi az MRE fenntartásában működtetett szociális és felzárkózási intézmények és szolgáltatások teljes körű fenntartói jogát.

Sajtóközlemény

Támogatásban részesült a Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Intézményeinek szervezet – és szakmafejlesztése című pályázat

Mindenki a fedélzetre – hivatalosan is útnak indult a Bárka

„A táborban Istenhez vezető iránytűt is kaptok, és ha megőrzitek, az élet valamennyi nehézségén átvezet titeket” – megnyitották a Magyarországi Református Egyház (MRE) Bárka táborának második évadát június 19-én, a megújult balatonszárszói SDG Családi Hotel és Konferenciaközpont avatásán.

Huszonnégy órás szolgálatban

Jelentős fejlesztésen van túl a Kelet-magyarországi Református Nevelőszülői Hálózat: a traumatizált gyermekek személyre szabott tehetséggondozását, valamint országos szinten is egyedülálló e-mentorálását tudták elkezdeni az elmúlt hónapokban, személyes és szakmai támogatást kaptak a nevelőszülők is, valamint a hálózatot is fejlesztették.

Tankonyha-tanmosoda avatás Dunaalmáson

A Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Intézményeinek szervezet- és szakmafejlesztése című EFOP 1.9.8-17-2017-00002. számú projekt keretében a Dunaalmási Református Szeretetház Fogyatékosokat Ápoló-Gondozó Otthonában tankonyha és tanmosoda került kialakításra.

Meghívó - Talentum zárókonferencia

Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2019. június 04-én (kedd) Nyíregyházán az EFOP-2.2.14-17-2017-00009 számú "Talentum - Tehetséggondozó Gyermekvédelem" című projektünk keretében megrendezésre kerülő záró konferenciára.

Önállóság fókuszú szociális szolgáltatásfejlesztés – fogyatékosságügyi tématerület szakmai produktumok közzététele

Az Egyházi és civil szervezetek szociális közfeladat ellátásának támogatása EFOP-1.9.8-17 kódszámú pályázati felhívás 3.1.1. pont 2. tevékenységcsoport a) pontja keretében kötelezően megvalósítandó tevékenység „az egyéni intézményi tudás kialakítása: saját jó gyakorlat-tár létrehozása, más intézmények jó gyakorlatainak megismerése, összegyűjtése, intézmények közti tapasztalatcsere megvalósítása”.

Ahol a gyerekek röpképesek lesznek

Miért van szükség a gyerekek ilyen megközelítésű táboroztatására, milyen eredményeket lehet elérni ilyen rövid idő alatt és mivel gazdagodnak a résztvevők? A Bárka-tábor első évének tapasztalatairól Becze Orsolya szakmai vezetőt és Gőbel Gergely projektmenedzsert kérdeztük.

További tartalmak