Küldetésünk

Hírek

jákob_jános_tábori_püspökség_2023_fotó_sebestyén_lászló_9

A katonákat is vonzza az Úristen

A Kádár-kori néphadsereg sorkatonájaként illegális bibliakört szervezett maga köré, hogy aztán az első lehetséges pillanattól, 1994-től tábori lelkész legyen. Vallja, hogy a katonai hivatásúaknak is kijár a lelkigondozás lehetősége, annál is inkább, mivel nélkülözhetetlen munkájuk során gyakran kerülnek határhelyzetekbe. Centenáriumi portréinterjú Jákob János protestáns tábori püspökkel.

Tovább a cikkhez
Cigánymissziós szakmai nap 2023, díjazottak (f.Váradi Levente)

Jézus Krisztus kinyújtott keze

Első alkalommal tartott Kárpát-medencei református cigánymissziós konferenciát és szakmai napot a Református Szeretetszolgálat égisze alatt működő Országos Református Cigánymisszió. A november 15-i rendezvényre olyan lelkipásztorok, szakemberek, kollégák és munkatársak érkeztek, akik Kárpát-medence-szerte végzik szolgálatukat a cigánypasztorációban.

Tovább a cikkhez

További hírek

Látogatható értékeink Istenhez vezessenek

– Gazdag örökséget kaptunk a régiektől, és ezt szeretnénk a misszió szolgálatába állítani – mondta Fekete Károly tiszántúli püspök az Európa Rádiónak annak apropóján, hogy a Debreceni Református Hittudományi Egyetem dísztermében rendezték meg november 27-én és 28-án a II. Nemzeti Vallásturizmus Fórumot. A rendezvény házigazdája, a Tiszántúli Református Egyházkerület az alkalmat arra is igyekezett felhasználni, hogy felhívja a figyelmet Kelet-Magyarország értékeire.

Felkarolni és vinni őket

Aktuális szakmapolitikai kérdések és a lelki feltöltődés állt az Országos Intézményes Diakóniai Konferencia fókuszában, amelyet a Református Szeretetszolgálat 2023. november 27–28-án szervezett meg Balatonszárszón, az SDG Konferencia-központban.

Ide érkezni olyan, mint hazajönni

Több mint húsz településről érkeztek a résztvevők Mályiba, az Országos Cigánymissziós Konferenciára. Az idei alkalom témáját az „Áldjátok az Urat!” jelmondat foglalta össze, s a jelenlévők Isten dicsőítésének különböző formáival foglalkoztak. Bizonyságtétellel, dicsőítéssel, igeolvasással, szolgálattal, az egész életünkkel is lehet Istent magasztalni – ezekben mélyedhettek el a jelenlévők a kiscsoportos beszélgetések és a műhelymunkák során.

Kárpát-medencei versmisszió

A magát szerényen „Thália kispapocskájának” nevező, krisztusi korú kolozsvári színművész küldetésének tekinti a magyar literatúra népszerűsítését. Marosán Csaba házhoz viszi az irodalmat, igyekszik eljuttatni a színház egy kis szeletét a legkisebb falucskába is, mindenüvé, ahol értik és értékelik a magyar szót. A Kárpát-medencében és azon túl, iskolákban, templomokban hirdeti az olvasás értelmét, örömét, szeretetét.

További tartalmak

Videók és galériák

Események