Küldetésünk

Hírek

Ima

Élő gyülekezeteiben élő egyház: református imalánc kezdődik

Egy gyülekezet nem attól élő, hogy programokat szervez, hanem attól, hogy ami ott történik, az Krisztusra mutat – vallja Hajdú Zoltán Levente, a Magyarországi Református Egyház Missziói Szolgálatának vezetője. Az élő Ige évében kezdődő református imalánc célja, hogy a megújulásért könyörögjünk, hiszen az élő gyülekezetekben képes olyan módon jelen lenni a Krisztus-közösség, hogy az utána az egész szervezetre kihat.

Tovább a cikkhez
Révész Jánosné 2024

Halló! Áldás, békesség!

Negyven éve töretlenül várja a bajba jutottak segélyhívásait a református telefonos és internetes lelkigondozói szolgálat. 1984-ben elhivatott lelkipásztorok, köztük P. Tóth Béla és Gyökössy Endre ismerte fel, hogy a gyülekezeti támogatás mellett valamit még tenni kell a krízisbe jutott embertársaikért, mert az akkori időkben megrendítően sok öngyilkosságot követtek el. Révész Jánosné misszióvezető lelkész harminc éve fogadja a hívásokat, és mint mondja, volt, akit szó szerint a halál torkából mentettek meg telefonon keresztül.

Tovább a cikkhez

További hírek

A református értékekben gazdag Beregi kör az év kerékpárútja

A Beregi kör elnevezésű, ötven kilométeres kerékpárút nyerte el az Év Kerékpárútja elismerést. Az útvonal érinti a Felső-Tiszavidék leglátványosabb helyszíneit. A díj a térség református templomainak, műemlékeinek turisztikai és különleges természeti értékeire is ráirányítja a figyelmet.

Keresztyénként labdába rúgni

Huszadik alkalommal rendezték meg a Baptista Ifjúsági Országos Labdarúgókupát, amelyen több református csapat is elindult. Miben egyedi egy keresztyén futballkupa? Hogyan fociznak Krisztus hívei? Erről kérdeztük Kántor Barnabás szervezőt és Gyulai Gábort, a Soli Deo Gloria Futball Club csapatkapitányát, aki a Szeged-Újszegedi Református Egyházközség tagja. Gyulai Gábor úgy fogalmazott: ugyanazon Krisztus miatt képesek a csapatok fair play módon játszani a pályán, aki miatt a hétköznapi életben is keresztyén módon tudunk élni.

„Mindent felülír, amikor valakit élve sikerül kimentenünk”

Néhány napi hideg élelem, száraz ruha és egyéb alapvető dolgok – ezek találhatók Nyeste András kutató-mentő készenléti táskájában. A hivatása szerint tűzvédelmi mérnök önkéntesként az elmúlt tizenegy évben sokfelé segített már bajtársaival hazai és külföldi kárhelyszíneken: hajóbalesetnél, árvíznél, földrengésnél. Volt, hogy csak a bokája és lábfeje látszott ki a romok alól. Mottója: „Ha csak egy embert, egy lelket megmentesz, már nem éltél hiába.” A küldetéséről beszélgettünk.

Az értelmes szív

Mit jelent, ha valakire ezt mondjuk, értelmes? Azt, hogy okos és magas az intelligenciahányadosa? Esetleg fejlett az érzelmi intelligenciája? Képes lehet-e egyszerre megfontolt és értelmes döntést hozni egy ember, ugyanakkor úgy kezelni az érzelemvilágát, hogy az ne gátja, hanem a hajtóereje legyen az életének? Ehhez hasonló témákról és kérdésekről szólt idén tavasszal egy csodás kastélyparkban megrendezett konferencia, amelyre különböző felekezetű nők érkeztek az ország egész területéről.

További tartalmak

Videók és galériák

Események