Küldetésünk

Hírek

Az-Élő-Ige-Éve-2024-(színes,-fehér-háttérrel)-címlap_verzió

Látsszon, segítsen, mozgasson

Isten a szavával teremti meg a világot és az egyházat. A hívők csoportjai a krisztusi kegyelembe kapaszkodva hit által Isten szövetségéhez tartoznak. A helyi gyülekezeteket Isten élő Igéje táplálja. Közösségeink önmagukon túlmutató értéket képviselnek az evangélium hirdetésével, amely megmozdít, és mélyreható változást idéz elő abban, aki hallja. A Magyarországi Református Egyház 2024-et az élő Ige évének nyilvánította, amely szorosan kapcsolódik a 2023-ra meghirdetett lelkipásztori hivatás évéhez.

Tovább a cikkhez
Veletek vagyok podcast

Másokért is lehet élni

Tamásné Bese Nóra, a református Bethesda Gyermekkórház társadalmi kapcsolatokért és kommunikációért felelős igazgatója volt a Veletek vagyok podcastsorozat legújabb vendége. Az ötgyermekes édesanya őszintén beszélt a megküzdött hitről, a kórház kommunikációjáról, megható és szomorú pillanatokról.

Tovább a cikkhez

További hírek

„Az élet erősebb”

„A Holdat ott láttam elsétálni a torony mögött, s azt kérdeztem a felnőttektől: Ha felmásznék a toronyra, meg tudnám-é tapogatni a Holdat?” Ha megmarad valakiben ez a gyermeki kíváncsiság, a teremtett világra való rácsodálkozás, akkor jeles természettudós, kutató válhat belőle. A kérdést egy kisgyerek tette fel, amikor a lelkész édesapja által építtetett templom tornyát és a mögötte látszóholdat vizslatta. Gyulavári akkor még Gyula városától független településként az ország közepe táján terült el, mára az országhatár karcolja a kertek alját.

Időtálló értékekre alapozott házasság

Manapság sokkal nehezebb meghozni a döntést a házasságról, mint régebben, de minden korban van helye, főleg a lelki vetülete miatt – állítja Sterczer Hilda hegymászó, a Hópárduc Alapítvány vezetője a Szólj be a papnak! legutóbbi rendezvényén, amelyet Család – Elvárás vagy kiteljesedés? címmel tartottak Budapesten. A beszélgetés résztevője volt még Csűrös-Varga Vanda református lelkipásztor, családterapeuta és Kocsis Tamás görögkatolikus pap. A moderátor Zila Gábor, a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány ügyvezetője volt.

Református Pulmonológiai Centrumként működik tovább a Törökbálinti Tüdőgyógyintézet

Egy tavaly decemberi kormányhatározat értelmében 2024. március elsejétől a Magyarországi Református Egyház veszi át a háromszázhúsz ággyal rendelkező Törökbálinti Tüdőgyógyintézet működtetését. A februári állománygyűlésen részt vett Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, aki elmondta, hogy a kórház munkáját a Bethesda Gyermekkórház egyfajta testvérintézményként segíti majd.

Még lehet jelentkezni önkéntesnek az Erzsébet-táborokba

A több ezer hátrányos helyzetű gyermek nyári kikapcsolódását biztosító Erzsébet-táborokba idén is várják a testvéreket, azaz a lelki programokon szolgáló munkatársakat. A missziós lehetőségre február 14-ig lehet jelentkezni.

Újrakezdés keleten és nyugaton

Kik lesznek a jövő gyülekezeti tagjai, presbiterei, lelkészei? A hogyan tovább mindenkit érdekel. A lehetséges válaszok között találjuk az ifjúsági munkát. Ennek szövetéből két szálat emelünk ki ezúttal: egy dunántúli falusi gyülekezet és a kálvinista Róma egyetemi közösségének szolgálatát. Tervekről és reményekről, a jövő gyülekezeti tagjairól és a velük is gazdagodó Isten országáról érdeklődtünk Csetényben és a Debreceni Református Egyetemi Gyülekezetben.

További tartalmak

Videók és galériák

Események