Szeretetszolgálat

Hírek

Szabadi Edit, Bátki Dávid, Kálmán Csaba, Császár Attila és Steinbach József a Szeretetszolgálat munkatársaival és a beöltözött óvodásokkal a Csillagkert Balatonarácsi Református Óvodában 2023. november 22. Fotó: MRSZ

Szeretetet vinni ovisoktól ovisoknak a határon át

Kinek gyűjtöttetek gyerekek? – Nagyon szegény gyerekeknek, akik messze élnek innen! – hangzott az óvodások válasza a Balatonfüred balatonarácsi városrészében található Csillagkert Balatonarácsi Református Óvodában szerdán, ahol kárpátaljai gyerekeknek gyűjtött adományokat adtak át a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársainak.

Tovább a cikkhez
Kívánságlista 2022 - Fotó: MRSZ

Rászoruló gyermekek karácsonyi kívánságát váltaná valóra a Magyar Református Szeretetszolgálat

Ötödik alkalommal hirdeti meg karácsonyi Kívánságlista programját a Magyar Református Szeretetszolgálat. Az adományozók idén 1358, nélkülözésben élő gyermek kívánságát válthatják valóra az áhított ajándék megvásárlásával, amelyet a szülők fognak átadni nekik karácsonyi meglepetésként. A kívánságok teljesítésére egy hónap áll rendelkezésre.

Tovább a cikkhez

Hírek a Bethesdából

Bethesda Gyermekkórház jótékonysági gálaest

Egy meg egy az nem kettő

November 8-án ismét megrendezték a Magyar Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának jótékonysági gálaestjét a Magyar Zene Házában, ahol a támogatók és a gyógyítók együtt teremtettek értéket és ünneplték az összefogás erejét.

kislany maci korhaz gyogyitas foto:freepik

Védőhatás

Ha van megtartó, szerető környezet, amely a vallásukat megélő családokra többnyire jellemző, ennek lehet védőhatása. A pszichiátriában óriási szerepet játszik a család befolyása – mondja Hirsch Anikó. A Bethesda-gyermekkórház mentálhigiénés osztályának vezetője a közelmúltban vehette át az egészségügyi ellátás fejlesztéséért végzett kimagasló szakmai tevékenységéért a Batthyány-Strattmann László-díjat.

pszicho_konferencia5-980x735

Gyermekpszichológusok egymás között

Hatodik éve rendezi meg a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának pszichoszomatikus részlege a külhoni gyermekpszichológusok konferenciáját Budapesten. A háromnapos rendezvény több mint konferencia, ez találkozás és tanulás is egyben, ahol a szakemberek a tapasztalatcsere mellett workshopokon és előadásokon bővíthetik tudásukat és kapcsolati hálójukat.

További tartalmak

További hírek

Tegyük szebbé a rászoruló gyermekek ünnepét

Folytatódik a Nyilas Misi-pakkok gyűjtése december közepéig. A cipősdobozokban használt, de jó állapotú, vagy újonnan vásárolt játékokat, írószereket, édességeket, cipőt, sapkát, sálat gyűjt a Magyar Református Szeretetszolgálat.

Már csak egy hétig elérhető a Kívánságlista

Október végén már ötödik alkalommal hirdette meg Kívánságlista programját a Magyar Református Szeretetszolgálat, hogy idén is valóra válthassák 1358, nehéz helyzetben élő gyermek karácsonyi álmát. Már csak egy hét van hátra a programból, de a kérések harmadának teljesítésére még lehet jelentkezni, hogy ezáltal okozzunk örömet egy rászoruló gyermeknek.

Új raktára van a református szeretetszolgálatnak, és elkezdődött az idei szeretetdoboz-gyűjtés

Új, ötszáz négyzetméteres raktárt avatott és bejelentette az adventi adománygyűjtések megkezdését a Magyar Református Szeretetszolgálat kedden Nagytarcsán. A szegénység világnapján tartott átadón beszédet mondott Soltész Miklós államtitkár, Czibere Károly, a Református Szeretetszolgálat főigazgatója és Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója is.

Híd a társadalom és Isten között

Huszadik születésnapját ünnepelte a miskolci Nyilas Misi Ház a hétvégén. Szombaton Esztenás-táncház, vasárnap pedig családi nap és egy hálaadó istentisztelet tette teljessé a programot. Az ünnepi esemény a 29. Veczán Pál Egyházzenei Kórustalálkozó záróalkalma is volt egyben.

További tartalmak

Videók és galériák

Események