Szeretetszolgálat

Hírek

nadudvar_czegledi1.jpg

Óvatosak a református idősotthonok

Szabadidejükben ne menjenek szórakozóhelyekre – erre kérik a dolgozókat a református idősotthonokban, hiszen a koronavírus-járvány második hulláma októberre az időseket is elérheti. A részletekről Beszterczey Andrást, a Magyarországi Református Egyház Diakóniai Irodájának vezetőjét kérdeztük.

Tovább a cikkhez

Hírek a Bethesdából

Velkey György

Isten különös segítségnyújtása

A vírus még itt van közöttünk, ezért a református Bethesda Gyermekkórházban óvatosak. Ráadásul a veszélyhelyzet alatt dönteniük kellett, hogy segítenek-e szlovák SMA-s kisbetegeken. Velkey György főigazgatót kérdeztük.

Receptre írva

Receptre írva

A Bethesda Gyermekkórház recepteken, ételeken keresztül mutatja be az elmúlt időszak hőseit, az egészségügyben dolgozókat.

arcpajzs1.jpg

Tízezer arcvédő pajzzsal segít a Szeretetszolgálat

A fertőzésveszélynek fokozottan kitett szakemberek egészségének megóvását segítő eszközből a Bethesda Gyermekkórház, a Diakóniai Iroda, a magyarországi, kárpátaljai, valamint erdélyi református egészségügyi és szociális intézmények dolgozói kapnak.

További tartalmak

További hírek

Több milliós higiénés támogatás egyházunknak

Öt és fél millió forint értékű kézfertőtlenítő folyékony szappannal, hozzá tartozó adagolóval, valamint pelenkával segíti a hazai gyermekgondozó és oktatási intézményeket, valamint az idősápolás szereplőit egy magáncég. Az adományokat országszerte összesen 25 intézményben osztja ki a Magyar Református Szeretetszolgálat.

Folytatódik a digitális tanulás Ózdon

Ebben a tanévben már 120 diák vesz részt a Magyar Református Szeretetszolgálat digitális programjában. Nemcsak digitális eszközökkel segíti őket a szervezet, hanem szakmai segítséget is nyújt nekik a tanulásban, majd később a pályaválasztásban.

Nyolcmillióval segíti a tanévkezdést a Szeretetszolgálat

Széleskörű összefogássá nőtte ki magát a Magyar Református Szeretetszolgálat „Radírozzuk ki a különbséget!” elnevezésű tanévkezdést segítő kampánya: közel 8 millió forint értékben nyújt segítséget a szervezet idehaza.

Bővül az Immánuel Otthon

Új épülettel egészül ki az Immánuel Otthon és Iskola: a másfél milliárdos fejlesztésnek hála közel kétszer annyi halmozottan fogyatékos gyermek ellátását segítheti a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség intézménye.

További tartalmak

Videók és galériák

Események

térkép no