Szeretetszolgálat

Hírek

_MG_0143.jpg

A jókedvű adakozót szereti az Isten

Az elmúlt hetek történéseiről, az adományozás mögötti hozzáállásról és a Magyar Református Szeretetszolgálat őszi terveiről is beszélgettünk az alapítvány kuratóriumának elnökével, Oláh István lelkésszel.

Tovább a cikkhez

Hírek a Bethesdából

bethesda.jpg

Szívek helyett szidalmazás?

Tavasszal még egy ország tapsolt esténként az orvosoknak és az ápolóknak, ma pedig nem ritka, hogy kiabálnak velük – még a Bethesda Gyermekkórházban is –, amikor a szigorú járványügyi szabályok betartására kérik a szülőket.

Velkey György

Isten különös segítségnyújtása

A vírus még itt van közöttünk, ezért a református Bethesda Gyermekkórházban óvatosak. Ráadásul a veszélyhelyzet alatt dönteniük kellett, hogy segítenek-e szlovák SMA-s kisbetegeken. Velkey György főigazgatót kérdeztük.

Receptre írva

Receptre írva

A Bethesda Gyermekkórház recepteken, ételeken keresztül mutatja be az elmúlt időszak hőseit, az egészségügyben dolgozókat.

További tartalmak

További hírek

„Ez nem vak bizalom”

Gyógyszer még nincs a koronavírusra, de a védőoltás már készül, és van néhány gyógynövény is, amely ígéretes a betegség tüneteinek enyhítésére, a gyógyulás gyorsítására. Csupor Dezső református gyógyszerésszel beszélgetünk a Covid–19-ről, az álhírekről, arról, hogy indokolt-e zárva tartani a templomokat, és hogy ő beadatja-e majd magának a koronavírus elleni vakcinát.

Teljesült a 2020-as küldetés

Közel egy hónap alatt teljesítették mind a kétezer-húsz rászoruló gyermek karácsonyi álmát a Magyar Református Szeretetszolgálat Kívánságlista programjában. Volt, aki egymaga negyven kívánságot váltott valóra, a legtávolabbi ajándék pedig egyenesen Ausztráliából érkezett.

Köszönet a szociális területen dolgozóknak

Köszönöm, hogy bármi is történjen veletek, köztetek, nálatok a rátok bízott felebarátok biztosak lehetnek abban, hogy ők az „elsők” .– Beszterczey András, a Magyarországi Református Egyház Diakóniai Irodája vezetőjének gondolatai a szociális munka világnapja alkalmából.

Hangot adnak a kívánságoknak – a legszuperebb idei kampány

Ismert és elismert színészek adnak hangot rászoruló gyerekek karácsonyi kívánságainak. A Magyar Református Szeretetszolgálat figyelemfelhívó akciójához a Manna FM és Lackfi János költő is csatlakozott – a cél pedig 2020 nehéz körülmények között nevelkedő gyermek vágyának teljesítése.

További tartalmak

Videók és galériák

Események

térkép no