Teljesült a 2020-as küldetés

Ezernyolcszáz adományozó közel egy hónap alatt teljesítette mind a kétezer-húsz rászoruló gyermek karácsonyi álmát a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) Kívánságlista programjában. Volt, aki egymaga negyven kívánságot váltott valóra, a legtávolabbi ajándék pedig egyenesen Ausztráliából érkezett. Az adományokat még karácsony előtt eljuttatja az MRSZ a gyermekek szüleinek.

kivansaglista.jpg

Fotó: MRSZ

„Hangot adunk a kívánságoknak!” elnevezéssel indított kampányt még novemberben a Magyar Református Szeretetszolgálat, melyhez kilenc jól ismert színművész csatlakozott. Csondor Kata, Mórocz Adrienn, Zámbori Soma, Galambos Péter, Baráth István, Simon Kornél, Rajkai Zoltán, Fekete Ernő és Nagy Ervin egy rendhagyó társadalmi célú hirdetésben adott hangot gyerekek karácsonyi vágyainak. A cél 2020 rászoruló gyermek karácsonyának szebbé tétele volt.

A program rendkívül sikeres volt: 29 nap alatt minden kívánságot teljesítettek az adományozók a jobbadni.hu oldalon keresztül. A nehéz körülmények között nevelkedő gyermekek karácsonyi vágyait kétféleképpen lehetett valóra váltani: a tárgyi adományozási lehetőséget 1258-an választották, ajándékaik összértéke megközelíti a 11 millió forintot. További 762 adományozó választotta azt a lehetőséget, hogy az ajándék értékének felajánlásával vagy banki átutalással segíti a programot. A pénzbeli támogatásuk meghaladta a 7,5 millió forintot.

„Hatalmas hála van a szívünkben, hogy ebben a nehéz időszakban is ilyen összefogásról és jószándékról tettek tanúbizonyságot a magyarok. Volt olyan adományozónk, aki egymaga 40 gyermek vágyát teljesítette. A program átlépte az országhatárokat is, a legtávolabbi csomag Ausztráliából érkezett” – mondta el Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója. „A következő napokban a már beérkezett, illetve a még beérkező ajándékokat rendszerezzük, és megvásároljuk azokat, melyek beszerzését ránk bízták az adományozók. A csomagokat még karácsony előtt átadjuk a szülőknek” – tájékoztatott az alapítvány vezetője.

Ezután is tehetünk jót

Az MRSZ decemberben is folytatja a rászorulókat segítő munkáját. Ebben a hónapban a nehéz anyagi körülmények között élő családok, idősek mindennapjait segítő Szeretetdoboz akcióhoz várják a támogatókat.

A koronavírus megnehezíti a tárgyi adományok gyűjtését, így várhatóan az idei évben jóval kevesebb tartós élelmiszer, tisztító- és tisztálkodási szer gyűlik össze az iskolákban, munkahelyeken, gyülekezeteknél kihelyezett Szeretetdobozokban. Éppen ezért a Szeretetszolgálat arra kér mindenkit, aki teheti, hívja az 1358-as adományvonalat (minden hívás/SMS 500 forint segítség), vagy járuljon hozzá a programhoz az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül. Az összegyűlt pénzadományokból a szervezet vásárolja meg a mindennapokhoz szükséges élelmiszereket és higiénés cikkeket.