Meg tudják tartani a karácsonyi istentiszteleteket Kárpátalján

Száznyolc napelemes lámpával, ötszáz elemlámpával, négyszáz kilogramm gyertyával és két áramfejlesztővel vitte el a betlehemi csillag fényét Kárpátaljára a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ). Az adományoknak köszönhetően áramkimaradás esetén is meg tudják tartani az ünnepi istentiszteleteket.

Juhász Márton, Zán Fábián Sándor. Betlehemi Csillag adomány Kárpátaljára 2022. december 20. Fotó: MRSZ

Fotó: MRSZ

Beregszászba érkeztek december 20-án az MRSZ adományokat szállító kisbuszai. A száznyolc napelemes lámpa száznyolc kárpátaljai református gyülekezethez került. Az ötszáz elemlámpát, a négyszáz kilogramm gyertyát és a két áramfejlesztőt a gyülekezetek osztják szét az intézmények és a családok között.

Betlehemi Csillag adomány Kárpátaljára 2022. december 20. Fotó: MRSZ

Fotó: MRSZ

Emellett egy tonna tartós élelmiszert és kétszáznyolcvan darab ajándékokkal megtöltött cipősdobozt is vittek a határon túli gyülekezetekhez, a gyermekotthonokban nevelkedő árváknak és félárváknak pedig száznegyven darab MRSZ-es Pöttyös Panna babát is adományoztak.

Betlehemi Csillag adomány Kárpátaljára 2022. december 20. Fotó: MRSZ

Fotó: MRSZ

A Munkácsi Gyermekkórház üstöket, üstházakat és ponyvasátrakat kapott, hogy áramszünet idején is biztosítani tudják az egészségügyi intézményben ápolt gyermekek étkeztetését.

Az adományokat a gyülekezetek nevében Zán Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyház püspöke köszönte meg, és elmondta: a Betlehemi csillag címmel meghirdetett jótékonysági akció olyan üzenetet közvetít karácsonyhoz közeledve, amely az emberi összefogás által Istenre mutat.

Juhász Márton. Betlehemi Csillag adomány Kárpátaljára 2022. december 20. Fotó: MRSZ

Fotó: MRSZ

Az orosz–ukrán háború következtében teljes Ukrajna területén, így Kárpátalján is egyre nagyobb problémát okoznak a rendszeressé váló áramszünetek. Ezért hirdetett adománygyűjtést az MRSZ Betlehemi csillag elnevezéssel, amelynek keretében gyertyákat és elemlámpákat vártak, valamint a beérkező pénzügyi felajánlásokból nagy teljesítményű napelemes lámpákat vásároltak a kárpátaljai református gyülekezetek megsegítésére.