Újrahasznosított Nagytemplom?

A Föld napja adta az apropót ahhoz, hogy újrahasznosított tárgyakból készítsenek maradandó emléket az őrbottyáni Juhász Zsófia Református Szeretetotthon Fogyatékosokat Ápoló-Gondozó Intézmény lakói és gondozói.

A Kárpát-medencei református egység ötéves ünnepéhez közeledve a Kárpát-medence és a debreceni Nagytemplom megformálása tűnt a legjobb ötletnek.

A több mint két méter széles alkotást újságpapírból, üres pudingos poharakból, PET-palackokból és krepp papírból készítették el. Az őrbottyáni otthon lakói hetekkel a nagy mű készítése előtt elkezdték gyűjteni a felhasználható anyagokat, gondozóik pedig a szelektív hulladékgyűjtésről és környezetkímélésről tanították őket. A nagy munkában harmincan vettek részt és csaknem két hétig tartott.

képA térkép készítése közben az őrbottyáni gondozottak hallottak a Kárpát-medencei református egységről, illetve szóba került a május 24-i ünnepség is. Az intézményvezető Naftz Katalin elmondta: az országhatár azért készült poharakból és kissé szellősebben, mert így látszik, hogy átjárható, valójában nem elszigetel, hanem átengedő, átjárható határról van szó.

Szöveg és fotó: MRSZ