Református óvodát adtak át Karcagon

Nyolcvanegy óvodás jár majd a pénteken átadott református óvodába Karcagon. Az avatóünnepségen Fekete Károly tiszántúli püspök áldotta meg a gyerekeket, szüleiket, az óvoda dolgozóit, és magát az épületet.

Karcag óvodaátadás 2021. szeptember 10. Fotó:Horváth István

Fotó: Horváth istván

Átadták péntek délután a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola Talentum Óvodáját – számolt be a szoljon.hu portál. A református templomban tartott ünnepi istentiszteleten Koncz Tibor esperes köszöntése és Fekete Károly püspök igehirdetése után F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő mondott köszöntőt.

istentisztelet, Fekete Károly, Karcag óvodaátadás 2021. szeptember 10. Fotó:Horváth István

Fotó: Horváth István

istentisztelet Karcag óvodaátadás 2021. szeptember 10. Fotó:Horváth István

Fotó: Horváth István

Az épületet, a három csoportba járó nyolcvanegy óvodást, a tizenegy dolgozót és a szülőket az ünnepélyes átadón Fekete Károly püspök áldotta meg. Beszédet mondott Hubai Imre, megyei közgyűlési elnök, Szepesi Tibor polgármester, valamint a kivitelező részéről Labonczné Fekete Zsuzsanna ügyvezető. Az óvodaépületet Földváriné Simon Ilona iskolaigazgató mutatta be, az ünnepségen az iskola tanulói és a művészeti iskola magánének tanszakosai adtak műsort.

szalagátvágás Karcag óvodaátadás 2021. szeptember 10. Fotó:Horváth István

Fotó: Horváth István

A Karcagi Református Egyházközség által fenntartott Karcagi Nagykun Református Általános Iskola és Talentum Óvoda óvodai tagintézménye az Országos Óvoda Program keretében került kialakításra. A Tiszántúli Református Egyházkerületben huszonhárom református óvoda épül, ezek egyike a karcagi. Az óvodai nevelés céljára átalakított épületben, az iskola szomszédságában 3 csoportos óvodát hoztak létre, az összberuházás teljes összege közel bruttó 434 millió forint volt. Helyet kapott az óvoda épületében a tágas csoportszobákon kívül fejlesztő szoba, tornaterem és több közösségi tér, ahol a pedagógiai célokhoz illeszkedő ünnepi eseményeket is megrendezhetnek. Az udvaron sokféle mozgási lehetőséget kínálnak a biztonságos játékeszközök. Az intézményben keresztény szellemű nevelést valósítanak meg a pedagógusok.

Karcag óvodaátadás 2021. szeptember 10. Fotó:Horváth István

Fotó: Horváth István

Karcag óvodaátadás 2021. szeptember 10. Fotó:Horváth István

Fotó: Horváth István