„Köszönjük, magyar Lepramisszió!”

Magyarországi segítséggel, tízmilliós támogatásból újult meg egy indiai leprakórház.

kép

„Köszönjük, magyar Lepramisszió!" – ez a felirat fogadta 2015 decemberében Indiában a Delhi melletti Shahdara lepramissziós kórházba érkező magas rangú vendégeket. Ünnepségre gyűlt össze az indiai Lepramisszió vezetősége, távoli más leprakórházak vezetői és a helyi önkormányzat képviselője, no meg a kórház dolgozói. Ekkor adták át azt a beruházást, mely a magyarországi Lepramisszió adománya volt.

A magyarországi Lepramisszió más országokkal közösen öt éve támogatja – más projektek mellett, melyekről nemrégiben írtunk – a Shahdara-kórház működését, a benne folyó gyógyító-rehabilitáló tevékenységet. Ez a nagy forgalmú intézmény nemcsak leprabetegeket, hanem égési sérülteket, szemészeti ellátásra szorulókat is tömegével lát el, valamint hozzá tartozik a 32 km sugarú körzetében lévő öt nyomornegyed lakossága is. „Mindezek miatt is érezzük úgy, hogy folyamatos segítségünk nagyon jó helyre kerül!" – véli Riskóné Fazekas Márta, a misszió magyarországi vezetője.

kép

„Egy támogatónk egészen rendkívüli adományának jóvoltából azonban mindezen felül 2015-ben egy kivételes beruházást is tudtunk eszközölni" – teszi hozzá. Az adományozó kifejezett kérése volt, hogy támogatása Shahdarába kerüljön. A kórház és az indiai Lepramisszió vezetősége hosszas egyeztetés során, körültekintően állította össze azt a listát, mely a számukra legfontosabb eszközöket tartalmazta. Régi, gyakran javításra szoruló orvosi berendezéseiket most ki tudták cserélni korszerű és megbízhatóan működőkre. A 10 millió forintos összegből egy digitális röntgenkészüléket, ultrahang-készüléket, orvosi műszereket, gyógytornaeszközöket, laboratóriumi berendezéseket, műtőlámpát, léghűtő berendezéseket és számítógépeket vásároltak, ezen kívül alaposan fel tudták újítani még a két műtőt is.

A kórház igazgatója levélben köszönte meg az adományt és a magyarországi Lepramisszió segítségét:
„A Shahdara Kórház dolgozói és betegei nevében szívből jövő köszönetünket szeretném kifejezni a magyar Lepramissziónak a nagylelkű adományért. Sajnos nem ismerjük személyesen az adományozót, így kérem, hogy tolmácsolják neki hálás köszönetünket és legjobb kívánságainkat.

kép
Imádságos szívvel és őszintén biztosíthatom, hogy az adományt nagy felelősséggel használtuk fel. A legjobbat szeretnénk nyújtani mind a leprabetegeknek, mind az általános betegeknek. Ezek az új és modern eszközök a betegellátást és a különféle szolgáltatásokat fogják nagymértékben javítani. A kórház tevékenységét évekre szólóan magasabb szintre emelik.
Isten áldását kérjük a magyar Lepramisszióra. Krisztusban testvérként:
Stepjen Levi igazgató"

Forrás: Lepramisszió