„Együtt egyházzá lenni”

50 éves a Leuenbergi Konkordia – eredmények, következmények, lehetőségek. Tudományos konferencia

Dátum
2023. március 9. –
2023. március 11.
Helyszín
Debrecen, Debreceni Református Hittudományi Egyetem
Debrecen Kálvin tér 16
Mutasd a térképen →
+ Naptárhoz adom

A Leuenbergi Konkordia aláírásának 50. évfordulója alkalmából az Európai Protestáns Egyházak Közössége (GEKE) jubileumi rendezvénysorozatot tervez. Ennek keretében 2023. március 9–11. között a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen ad otthont a jubileumi év kiemelt eseményének, az „Együtt egyházzá lenni” című nemzetközi tudományos konferenciának.

Az alkalom résztvevőivel olyan kérdésekre keressük a választ, hogy miben áll a Leuenbergi egyezmény egyházi, teológiai és társadalmi-közéleti jelentősége, milyen jövő vár az európai protestánsokra, valamint hol lehet szerepük a béke, a társadalmi igazságosság, és a környezet megőrzésére irányuló szolgálatban?

A konferencia tudományos tanácsa – a meghívott előadókon túl – várja azok jelentkezését, akik a konferenciafelhívásban megfogalmazott tematika szellemében kívánnak előadást tartani és csatlakozni a különböző szekciók munkájához, vagy érdeklődőként szeretnének részt venni a rendezvényen.

Várjuk a hittudományok, illetve a vallás- és a bölcsésztudományok különböző területein tevékeny szakembereket, egyetemi oktatókat, lelkészeket és érdeklődő gyülekezeti tagokat, doktorandusz és graduális hallgatókat Európa minden régiójából, a GEKE tagegyházaiból, és az ökumenikus testvéregyházak részéről is.

A konferencia munkanyelve: angol és német. A témajavaslatokat 2022. június 1. és szeptember 22. között online lehet benyújtani a konferencia honlapján közölt szempontok szerint.