Sikeres „Alternatív Valentin nap"

Több százan csatlakoztak a Magyar Református Szeretetszolgálat „Alternatív Valentin nap" programjához.
A szervezet által meghirdetett különleges nap arról szólt, hogy bár sokan szeretik és talán még többen nem kedvelik a Bálint napot, mégis a két nagy tábor egyetérthet valamiben. Lehet ez egy olyan nap, amikor kedveskedünk és segítünk olyanoknak, akiket egyébként nem vagy csak felszínesen ismerünk.

Volt, aki azt vette a fejébe, hogy a tömegközlekedési eszközön nemcsak átadja a helyét és maga elé enged mindenkit a felszálláskor, de tüntetőleg mosolyogni is fog a körülötte lévőkre. Volt, aki a szomszédoknak készített süteményt, mások ismeretleneket állítottak meg egy kereszteződésben azzal, hogy van számukra egy mézeskalácsuk, megint más pedig felajánlotta az időseknek, hogy bevásárol helyettük. Általában nem osztották meg motivációjukat a jótevők, pusztán azt akarták, hogy minél többen érezzék ezen a napon, van, aki segít nekik is.

Idősek otthona is adaptálta a programot saját körülményeire és a Református Szeretetszolgálat „Alternatív Valentin napja" alkalmából minden lakónak 10-10 szívet osztottak ki. A gondozottak azoknak adhatták a piros ajándékot, aki aznap kedves volt velük, segített nekik, megvigasztalta őket.

A program célja elsősorban a figyelemfelhívás, de a Református Szeretetszolgálat örülne annak, ha minél többen beiktatnák mindennapos viselkedésükbe az alternatív napot.

Magyar Református Szeretetszolgálat