Meseköz gyerekfoglalkoztató

C. S. Lewis Narnia krónikái alapján indított egy gyermekfoglalkoztató sorozatot a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Harmat Kiadó. Az első alkalmat november 7-én, a IX. kerületben lévő Pince A30-ban tartották.

A Meseköz interaktív keresztyén gyermek könyvklubot nyolc alkalommal rendezik meg abból a célból, hogy a gyerekek és a felnőttek együtt tölthessenek el egy kis időt, és mindeközben Istenről is hallhassanak.

Az első alkalom során a Varázsló unokaöccse című könyvből rövid felolvasásokat tartottak, majd minden felolvasást egy-egy játék követett. Végül egy rövid átvezetés után a szervezők a könyv keresztyén vonalairól is beszéltek. A napot egy közös pizzázással zárták a résztvevők.

képA programon több rászoruló család is részt vett, többek között egy a bántalmazott gyermekek táborából, egy másik a Mentőöv program résztvevői közül, továbbá csatlakozott egy család a nevelőszülői hálózatból is. A programot a megjelent 10 gyermek és 5 felnőtt nagyon élvezte, mint többen elmondták „csúcs ez a hely", egy átmeneti otthonból pedig már jelezték is, hogy a következő alkalmon már ők is szívesen részt vennének.

Forrás: MRSZ