A szeretet hullámhosszán Lackfi módra

A Pici Királytól a Nagyiig: a Pax Tv két – kedves, mókás nyelvezetű – könyvvel szólítja meg a családokat egyházakkal közös kampányában.

Arra kérjük a családokat, hogy csatlakozzanak hozzánk idén karácsonykor, és a könyvek kapcsán beszélgetéssel, minőségi időtöltéssel ajándékozzák meg a legkisebbeket – mondta a kampány ötletgazdája, Gere Lilla, a Pax TV ügyvezetője.

Lackfi János József Attila-díjas költő, író örömmel vállalta, hogy a kezdeményezés mellé ál. Mint fogalmazott: „Karácsony közeledtén érdemes beindítani a kicsik fantáziáját is: vajon miért nem sztárénekesnek vagy királynak küldte el a fiát? Hogyan választotta ki épp Máriát annyi asszony közül? És mi van a jósággal? Tényleg olyan könnyű dolog? Hát a türelem? Hát az öröm? Ha leesett a fagyim, fáj a lábam, kikapott a csapatom, akkor is könnyű örülni?A hit nyugodtan lehet életszagú, bírja a viccet és a képzelet űrutazásait. Jó kalandozást!”

Jóság néni csokija

josag_neni_cover-1200x430.jpg

Nyolc kis történetben hallgathatunk bele fiatal hősünk gondolataiba, ismerkedhetünk meg mindennapjaival, családi és iskolai örömeivel, bánataival. Szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség – e nemes emberi tulajdonságok egyben a Lélek gyümölcsei is. Hősünk gondolatait olvasva, kérdéseit megválaszolva lépésről lépésre közeledünk a Szeretet titkához. A könyvet Lackfi János a Református Tananyagfejlesztő Csoporttal együttműködve írta.

Igaz mese a Karácsonyról

Igaz mese

Lackfi János másik idei gyermekkönyve Jézus születését, a karácsony igaz meséjét mondja el: azt, amit generációk óta újra és újra hallgatunk.

Horváth Ildi meghitten kedves illusztrációival kiegészülve örök ismerős, egyidejűleg abszolút újszerű a sokszor hallott karácsonyi „rege”, amiben a legkisebbek és a legnagyobbak egyaránt örömet lelhetnek.

A könyvek kedvezménnyel megrendelhetők/megvásárolhatók 2020. december 1. -23. között a készlet erejéig:

Jóság néni csokija (25% kedvezmény): www.kalvinkiado.hu

Igaz mese a Karácsonyról (20% kedvezmény): www.cerkabella.hu