Bizony, Isten! - elindult a közmédia vallási Youtube-csatornája

Mostantól az interneten is visszanézhetőek a közmédia református műsorai. A Bizony, Isten! néven elindított csatornára folyamatosan kerülnek majd fel a televíziós adások.

Bizony, Isten! logó

Református tartalmakat is nézhetnek a közmédia Vallási Főszerkesztőségének nemrég indult YouTube-csatornáján, a Bizony, Isten!-en. Ezen a köztelevízióban leadott vallási témájú műsorokból válogatott videókat lehet visszanézni. Mostanra több református témájú videó is elérhetővé vált a felületen, ezekből ajánlunk önöknek néhányat.

„Az igény egyszerre érkezett az egyházak felől, hogy így könnyebben, és kiszámíthatóan érhessék el az egyházi műsorokba készülő tartalmaikat, illetve a közmédia részéről, akik úgy gondolták, hogy a területen készülő értékes anyagok megtalálhatók és elérhetők legyenek egy közös online felületen” – mondta a hirado.hu portálnak Andrónyi Kolos, az MTVA Vallási Főszerkesztőségének vezetője, aki kiemelte: „A lendületet szeretnénk fenntartani, a vallási műsorok megújulásán dolgozunk, és ennek egyik állomása, hogy most lett egy saját online felülete a területnek”.

A korábbi sikeres műsorokból válogatva is kerülnek fel anyagok a csatornára, de lesznek csak online felületre készülő videók is.

Már megtekinthető az őrségi Fatemplom Fesztiválról készült összefoglaló, melyben megszólal többek között Gryllus Dániel és Vilmos, Lackfi János és Steinbach József dunántúli püspök is. Karasszon Eszter csellóművésznő életébe is betekintést nyerhetnek a vele készült portréfilm során, és megtudhatják, hogyan találkozott a férjével.

A Református Ifjúsági Műsor két, már feltöltött részében pedig Panka Alexandrával és Bajcsi Norberttel ismerkedhetnek meg. Panka Alexandra drogfüggő volt, de amióta Dunaharasztiban belépett egy keresztény rehabilitációs foglalkozásra, egyre inkább fejlődik kapcsolata Istennel, meghatározó élménye volt, hogy amikor visszaesése után „tékozló fiúként” visszatért, szeretettel fogadták. Bajcsi Norbert egykor alkohol- és drogfüggő volt, ma egy keresztény építőipari vállalkozás munkatársa. Célja, hogy a rehabilitációról kikerülő fiatalok megfelelő környezetben folytathassák gyógyulásukat, és támogató légkörben dolgozhassanak.

Fatemplom Fesztivál (július 18. Református magazin)

Karasszon Eszter portré (augusztus 15. Református magazin)

Református ifjúsági műsor: