A református félóra június 29-i ajánlója

Dátum
2022. június 29., 13:30 –
2022. június 29.
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom
  • A könyvkötés mesterségét is kipróbálhatták azok, akik ellátogattak a Ráday Könyvtárba a múzeumok éjszakáján, szombaton. De Rákóczi György bibliájától kezdve, Ráday Pál Lelki-hódolás című imádságos könyvén át a 18. századi bábaságot és szakácstudományt is megismerhették az érdeklődők az éjszakai tárlaton. A Ráday Könyvtár emigrációba kényszerült állományának a Ferencvárosi Helytörténeti Múzeum adott otthont. A kurátorok Sárai Szabó Katalin, Veres Anna Mária, valamint Kovácsné Pázmándi Ágnes, könyvtáros- lelkész, aki kalauzol bennünket. Aki a Múzeumok Éjszakáján nem tudott ellátogatni a kiállításra, az augusztus 19-ig megtekintheti a Ferencvárosi Helytörténeti Múzeumban.

  • Hátrányos helyzetű és cigánygyerekek iskolai és társadalmi befogadását segíti a Magyarországi Református Egyház Cigánymissziója és a Svájci Protestáns Egyházak Segélyszervezete. A HEKS roma inklúziós program eddigi tapasztalatairól Hanula-Csordás Dóra, a projekt koordinátora mesélt. Sztojka Szabina, az Országos Református Cigánymisszió vezetője pedig arról beszélt: a szervezet egyik fő célja a roma közösségek sokszínűségének bemutatása.

  • Adásunk végén Zergi Gábor korábbi esperes és mádi lelkipásztor gondolatait hallják Rajkai Zoltán tolmácsolásában.

Várja Önöket június 22-én, szerdán délután fél 2-kor a szerkesztő, Fekete Zsuzsa és a műsorvezető, Somorjai-Bencze Zsófia.
E-mailt is írhatnak nekünk a radio@reformatus.hu címre.

A műsort az adás után a mediaklikk.hu oldalon lehet meghallgatni.