Fotótár

Országszerte oltanak az idősotthonokban

A Mezőberényi Református Szeretetotthon dolgozója megkapja a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcináját.
–– Fotó: Rosta Tibor / MTI

Anno 2020

Fájdalom, távolság, mélység, meghittség, újdonság – akármilyen érzések is kavarogtak bennünk 2020 karácsonyán, bármennyi terhet cipeltünk magunkkal, az ünnep tavaly sem maradt el, mert a karácsony lényege régen megtörtént már.
–– Fotó: Sebestyén László

Anno 2020

A közegyházi munka sem állt le a rendkívüli körülmények között: püspökeink és egyházkerületi főgondnokaink már a tavaszi veszélyhelyzet idelyén is rendszeresen tartottak online tanácskozásokat, példájukat egyházmegyei és egyházkerületi szinten is követték. A novemberi cikluszáró ülést – a járvány második hulláma miatt – szintén az internet segítségével tartották.
–– Fotó: Sebestyén László

Anno 2020

A járvány ellenére is folytatódott a magvetés egyházunkban: gyülekezetek születtek, templomok, gyülekezeti házak újultak meg, és több új épületet is birtokba vehetett az azt megálmodó közösség. A csömöriek például a reformáció emléknapján adtak hálát A magvető házáért.
–– Fotó: Sebestyén László

Anno 2020

Az emberiséget sújtó világjárvány ellenére is a remény állt a szeptember 27-én kezdődött teremtés hetének fókuszában. Egyházunk támogatóként állt a Kerékpárosklub bringázást népszerűsítő akciója mögé.
–– Fotó: Sebestyén László

Anno 2020

A márciusban bevezetett digitális tanrenden ugyan az utolsó hetekben lazítottak, azonban a legtöbb diák számára így is a hagyományos ballagás nélkül ért véget a tanév. Ezért is volt különös jelentősége a Kárpát-medencei református oktatási intézmények augusztus utolsó szombatján megtartott tanévnyitójának.
–– Fotó: Szabó Zsolt

Anno 2020

Orvosok, ápolók, rendőrök, szociális munkások, pedagógusok – ők azok, akik nem azzal küzdöttek a vírus ellen, hogy otthon maradtak. Köszönjük a helytállást a vírus minden hősének!
–– Fotó: Kalocsai Richárd

Anno 2020

Épp csak lecsengőben volt az első hullám, amikor a történelmi Magyarországot, és ezzel a magyar reformátusságot is szétszakító trianoni békediktátum 100. évfordulójára emlékeztünk. A Marosvásárhelyre tervezett Kárpát-medencei ünnepséget el kellett halasztani, de azért lakóhelyén ki-ki hálát adhatott, hogy kisebbségi létbe kényszerített határon túli magyar (és református) közösségeink egy évszázad múltán is élnek és testvéri kapcsolatban vannak.
–– Fotó: Kapás Csilla

Anno 2020

Májusban előbb vidéken, majd a fővárosban is lazítottak a korlátozásokon, gyülekezeteink újra visszatérhettek templomaikba, de az online megoldások – már csak a veszélyeztetett korosztályok miatt is – velünk maradtak.
–– Fotó: Somorjai Balázs

Anno 2020

Áprilisban a Kárpát-medencei reformátusság a számítógép monitorján vagy a televízió képernyőjén keresztül vett részt a húsvéti istentiszteleten, családi körben vette az úrvacsorai kenyeret és bort.
–– Fotó: Kiss Gábor

1 2 3 ... 74 75 76 >