Egységes lelkészképesítő vizsgák szeptemberben

Július 31-ig lehet jelentkezni az őszi egységes lelkészképesítő, honosító, illetve különbözeti vizsgára. Szeptember 15-én és 16-án várják mindazok jelentkezését, akik lelkészképző intézményben református lelkipásztori oklevelet szereztek, de lelkészképesítő vizsgát még nem tettek. Ez a megmérettetés elengedhetetlen feltétele annak, hogy valaki a Magyarországi Református Egyház (MRE) kötelékében lelkészként szolgáljon.

Július végéig adhatják tértivevénnyel postára jelentkezésüket azok, akik a jövőben lelkészként kívánnak szolgálni az MRE kötelékeiben, és ezért részt vennének a szeptember közepén rendezett Egységes Lelkészképesítő Vizsgán. Nem csupán a lelkészi oklevelet szerzőket várják szeptember 15-én és 16-án, hanem azokat is, akik honosítani szeretnék a határaikon túl szerzett diplomájukat.

Vizsgával kapcsolatos letölthető dokumentumok

Az Egységes Lelkészképesítő Bizottság közleménye, a vonatkozó szabályrendeletek, a szempontrendszer az írásbeli dolgozatok elkészítéséhez, a tételsorok és a jelentkezési lap a „Lelkészképzés” oldalon érhetők el.

További tájékoztatás a lelkeszkepesites@reformatus.hu e-mail címen, valamint a +36 30 395 5801-es telefonszámon kérhető.