A világban

Hírek

Közel-keleti reformátusok

malaysia-prayer-1-1920x0-c-default.jpg

Egy család vagyunk

– A vallási alapú üldöztetés rendkívül erős, sőt egyre erősödő jelenség, mégsem ez a keresztyénség legnagyobb próbatétele – állítja Ódor Balázs. Egyházunk külügyi szakemberével szenvedő testvéreink aktuális helyzetéről és a vallásszabadságról is beszélgettünk.

syria-turkey-isis-2.jpg

Fejezzék be Szíria polgárainak kollektív megbüntetését!

Felszólították az Amerikai Egyesült Államok, valamint több nyugat-európai ország vezetőit, hogy oldják fel a szíriai embereket sújtó gazdasági szankciókat. Egyházunk is csatlakozott a kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy segítsen a szíriaiaknak az új instabilitási hullámmal fenyegető humanitárius válság enyhítésében.

További tartalmak

További hírek

Mit kíván tőlünk Isten?

Európai állomásához érkezik szerdán a tisztánlátás és tanúságtétel jegyében indított globális református párbeszéd. A Református Egyházak Világközössége által szervezett európai eseményt szerdán 3 órakor élőben közvetíti a szervezet.

Szolidaritás a diktatúra áldozataival

A Református Egyházak Világközösségének európai elnöke a fehérorosz református közösség kérésére a kontinens egyházaihoz fordult, hogy imádkozzanak a fehérorosz diktatúra áldozataiért és minden rendelkezésre álló eszközzel juttassák kifejezésre szolidaritásukat a politikai foglyokkal.

Európai egyházak a francia törvényjavaslatról

Az európai egyházak aggodalmukat fejezik ki az iszlám radikalizmus fenyegetése miatt tervezett francia törvénymódosítás miatt. Az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) levélben fordult a francia kormányhoz, amelyben további egyeztetéseket sürget egyházi és vallási vezetőkkel.

További tartalmak

Videók és galériák

Események

térkép no