A világban

Hírek

redwednesday_09.jpg

Vérüket adják Krisztusért

Vörösbe öltözött Budapest Duna-parti látképe november 25-én: a világörökségi védettséget élvező partszakasz díszkivilágítását azért módosították egy estére, hogy az a hitük miatt meggyilkolt és üldöztetést szenvedő keresztyénekre emlékeztessen. A kezdeményezéshez reformátusok is csatlakoztak. Képriport.

Tovább a cikkhez

Közel-keleti reformátusok

Screen Shot 2020-11-18 at 15.23.08.png

A magyar támogatás elérte Örményországot

A Magyar Református Szeretetszolgálat az örmény református egyházzal együttműködve valósította meg a magyar kormány által támogatott humanitárius programját Örményországban.

ArtsakhJointStatment.jpg

Örmény reformátusok nyilatkozata a katasztrófa árnyékában

Az Örmény Református Világtanács és az Amerikai Örmény Missziói Egyesület közös nyilatkozatban értékelte az elmúlt hetek drámai eseményeit és a háború súlyos következményeit. Az "újabb népírtás" fenyegetésében élő örmény közösségek mellett határozottan kiállt az ökumenikus közösség is.

További tartalmak

További hírek

Vallási vezetők egyeztettek az Európai Bizottsággal

Az Európai Bizottság magasrangú tanácskozásán keresztyén egyházvezetők mellett részt vettek az európai zsidó és muszlim közösségek képviselői is, hogy az európai életformáról és az azt fenyegető kihívásokról tanácskozzanak.

REV partnerek nyilatkozata

Globális államadósság-enyhítést, politikai reformot Peruban, valamint a vallás és hit szabadságának védelmét sürgeti Indonéziában a Református Egyházak Világközössége.

Hívő fiatalok határozott fellépést sürgetnek klímaügyben

Az Egyházak Világtanácsa is felkarolta a fiatalok vallásközi felhívását, amelyben egyházakat és vallási közösségeket, szervezeteket és vallási vezetőket arra kérnek, hogy fogjanak össze a klímaváltozás elleni küzdelemben, és hitük alapértékeit komolyan véve, határozottan lépjenek fel a környezeti igazságosságért.

A közösség egyszerre ajándék és feladat

A református-anglikán párbeszéd témája a közösség, a koinónia közös értelmezése volt az elmúlt években. A napokban megjelent záródokumentumhoz hasonló jelentés legutóbb 36 évvel ezelőtt született.

További tartalmak

Videók és galériák

Események

térkép no