A világban

Hírek

MTI_AP_DPA.jpg

„Az együttérzés vigaszt és reményt ad”

„Vigasztalást jelent számunkra a bizonyosság, hogy emberek állnak mellettünk, akik gondolnak ránk és imádkoznak értünk” – írta Balog Zoltán püspöknek címzett válaszlevelében Barbara Rudolph, a Rajnai Egyház teológiai, ökumenikus és nemzetközi részlegének vezetője egy nappal azután, hogy segítséget ajánlott az árvíz sújtotta németországi testvéreknek a Zsinat lelkészi elnöke.

Tovább a cikkhez

Közel-keleti reformátusok

980x520-StopOccupation (1).jpg

Reformátusok a közel-keleti közösségekért

Tapasztalatainkat megosztani, egymás meghallgatni, egymás történeteire odafigyelni, közösen mérlegelni és felismerésre jutni, hitünket megvallani, bizonyságot tenni és együtt megújulni. Ez a célja a világ reformtátussága párbeszédének, aminek legutóbbi alkalma a Közel-Keletre fókuszált.

White-House.jpg

Az örmény keresztyének hálásak az amerikai elnök bátor tettéért

Az Amerikai Örmény Missziói Egyesület (AMAA) örömmel és hálásan fogadta az amerikai elnök, Joe Biden április 24-i nyilatkozatát, amiben elismerte az örmény népirtás tényét és néven nevezte az örmény keresztyéneket világszerte a mai napig kísértő tragédiát.

00_hassakeh.jpg

Szíria: remény a menekülés és a nélkülözés közepette

A szíriai háború közepette Mathilde Sabbagh, amint befejezte teológiai tanulmányait, visszatért szülővárosába, az északkelet-szíriai Haszakehba, hogy az ifjúsági misszióban szolgáljon. Senki sem számolt azzal komolyan, hogy szolgálata újra életet hoz a gyülekezetbe.

További tartalmak

További hírek

Mi közöm Afganisztánhoz?

Na, látjátok, pontosan ezért nem olvasok már híreket – hallottuk sokfelől az elmúlt időszakban. Baráti társaságokban, munkahelyi beszélgetésekben tapasztaltuk, hogy nehezen tudunk mit kezdeni több ezer kilométerre élő emberek fájdalmával. Cikkünkben annak jártunk utána, magyar református keresztyénként hogyan kapcsolódhatunk az Afganisztánban történtekhez és mihez kezdhetünk ezzel.

Az EVT üdvözli a tűzszünetet a Szentföldön

Az Egyházak Világtanácsa megnyugvással fogadta a tűzszünetet, egyben arra szólította fel az Egyesült Nemzetek Szövetségének Biztonsági Tanácsát, hogy a korábbinál határozottabban lépjen fel a tartós és igazságos békéért a térségben.

A Pünkösdi látomás ma is beragyogja életünket

Az Egyházak Világtanácsának (EVT) regionális elnökei üzenetükben az első Pünkösdkor megnyílt távlatra és arra a látomására emlékeztetnek, amit nem árnyékolt még be a tétovaság, félelem és közöny.

Az erőszak ördögi köre

Ioan Sauca, az Egyházak Világtanácsának főtitkára nyilatkozatban fejezte ki együttérzését a gyászolókkal és szólította fel a szemben álló feleket arra, hogy hagyjanak fel az erőszakkal. A rakétatámadásokban az EVT partnerszervezeteként a térségben is tevékeny dán és norvég egyházak segélyszervezetének egyik munkatársa öt családtagját veszítette el.

Európai reformátusok a kisebbségek védelmében

A Református Egyházak Világközösségének (REV) európai elnöke levélben fordult az Európai Bizottság elnökéhez a Minority Safe Pack (Mentőcsomag a kisebbségek számára) elnevezésű uniós polgári kezdeményezés visszautasítását kifogásolva.

Generációváltás a német protestánsoknál

A húsz evangélikus, reformtátus és uniált tagegyház zsinati közössége, a Németországi Protestáns Egyház (EKD) május 5. és 8. között tanácskozó 13. zsinati ciklusának alakuló ülésén nagy többséggel választotta meg a testület új elnökét Anna-Nicole Heinrich bajor filozófus személyében.

További tartalmak

Események

térkép no