A református félóra november 18-i ajánlója

Dátum
2020. november 18., 13:30 –
2020. november 18.
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom
  • Ha fegyelmezetten viselkedünk és mindent megteszünk, hogy elkerüljük a fertőzés kockázatát, csak akkor van esély rá, hogy tavaszra elmúlik a járvány - mondja Prohászka Zoltán immunológus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora. A szakember - aki maga is a Pozsonyi úti református gyülekezet presbitere - jó és szükséges döntésnek tartja a templomi alkalmak felfüggesztését. Mivel a koronavírus énekléssel, hangos beszéddel sokkal könnyebben terjed, ráadásul egy ember, akár 10 napig is teljesen tünetmentesen hordozhatja a vírust. A szüleitől hallotta a mondást: attól, hogy a templom zárva van, sem a gyülekezetünk, sem a hitünk nem vész el.
  • A csetfalvaiak kis ékszerdoboznak hívják 14. századi templomukat és haranglábjukat, nem is csoda! Már az is különlegesen hat az emberre, hogy egy zsindelyes haranglábon keresztül juthatunk a templom bejáratáig. Az ajtón túl, pedig nehezen tudja levenni a szemét a díszes mennyezetről és karzatról a látogató. Bár a berendezés igen egyszerű, mégis minden olyan pompás odabent. A turisták egy legkedveltebb kárpátaljai templomában jártunk még a járványhelyzet rosszabbodása előtt.
  • „Buzdítsátok egymást minden napon, míg tart a ma” . – idézi a Bibliát elmélkedésében Gyökössy Endre, aki éppen 23 éve, 1997 novemberében tért meg Teremtőjéhez. A református lelkipásztor, író, pszichológus igei gondolataival zárjuk műsorunkat.

Tartsanak velünk a Kossuth Rádió hullámhosszán 2020. november 18-án, szerdán délután fél kettőkor. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető: Fekete Zsuzsa. Áldás, békesség.