Magyar Refomátus Egyház

A debreceni Nagytemplomban 2009. május 22-én megtartott Alkotmányozó Zsinat fogadta el a Magyar Református Egyház alkotmányát. A döntéssel a Kárpát-medencei magyar református egyházak erősítették meg összetartozásukat és mondták ki alkotmányjogi egységüket. A Kárpát-medencei református egyházak 2004-ben létrejött tanácskozó és javaslattevő testülete, a Generális Konvent 2009-től a Magyar Református Egyház részeként működik tovább.Kálvincsillag

Kálvincsillag 2010 Kálvincsillag 2011 kalvincsillag2012.jpg Kálvincsillag 2013

A Magyar Református Egyház és a Generális Konvent hírei

Maradjunk mégis reménységben!

A Generális Konvent elnökségének pünkösdi körlevele a Magyar Református Egyház minden gyülekezete és intézménye számára.

Békesség zárt ajtók mögött is

Bátorítson bennünket az ige szava a karantén idején: a Feltámadott Úr Jézus Krisztus a zárt ajtók mögött is velünk van és békességet tud adni a számunkra – a Generális Konvent elnökségének körlevele.

Jövőre tartjuk meg az Egységnapot

Egy évvel elhalasztotta a magyar református egység napi ünnepséget a Generális Konvent Elnöksége: 2021-ben szervezik meg az idén májusra Marosvásárhelyre tervezett programokat.

Az öröm vallása

„Egyetlen egy dolog maradhat most meg: a Krisztusban elnyert szabadítás, s a Megváltó bennünk teljessé lévő öröme.” A Generális Konvent elnökségének húsvéti körlevele a Magyar Református Egyház minden gyülekezete és intézménye számára.

További tartalmak

Legfontosabb dokumentumok