Ökumenikus találkozó Balatonszárszón

Keddtől vasárnapig tart a 6. Magyar Ökumenikus Találkozó Balatonszárszón. Témája: Kihívások és felelősségek.

Keddtől vasárnapig tart a 6. Magyar Ökumenikus Találkozó Balatonszárszón, a Soli Deo Gloria Konferenciatelepen. Témája: Kihívások és felelősségek.

Az Európai Protestáns Magyar Szabadegyetem, a Magyar Pax Romana és az Európai Magyar Evangéliumi Ifjúsági Konferencia közös szervezésében megvalósuló rendezvényhez hasonlót legutóbb 1995-ben tartottak Gyulán.

"Abban a kelet-közép-európai térségben, amelynek Magyarország is része, az értékvesztés, avagy némiképp pozitívabban fogalmazva: a társadalom átmeneti jellege (a liminalitás) a legjellemzőbb; amikor kétségessé válik a tisztesség vagy éppen a pontosság erénye; amikor rajtunk, keresztényeken kívül senki nem tudja − és jószerével problématudata sincs például arra vonatkozóan −, hogy mi különbség van egy református és egy katolikus között, vagy egy evangélikus és egy református között: nem is csak konfesszionális, de kulturális értelemben. A magunk számára ezek fontos, sőt őrzendő különbségek: vagyis értékek, de a magyar társadalom legtöbb tagjának nem az; pontosabban nem tud vele mit kezdeni" - olvasható a találkozó meghívójában. "Nem csak meg kell találnunk alkalomról alkalomra az ökumené pozícióját, de tanulnunk is kell keresését, keresésének módját és megvalósítását egyaránt" - fogalmaz a találkozó célkitűzésével kapcsolatban a dokumentum.

A találkozó meghívója

A 6. Magyar Ökumenikus Találkozó programfüzete