Emeljen fel bennünket az Úr szeretete és magasztalása!

"Felemeltél" a címe a Éden zenekar április 9-i nagykoncertjének, ami este 6 órakor kezdődik Debrecenben, a Nagytemplomban. Tavaly közel ezren voltak kíváncsiak a színpadon álló huszonhárom fiatalra. A zenekar már hosszú évek óta hirdeti és dicséri Isten szeretetét.


„A Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség Éden Zenekara tíz évvel ezelőtt alakult meg, abból az igényből, hogy az ifjúsági órákon hangszerek kísérjék az énekeket” - avat be az együttes történetébe Széles Csongor ifjúsági lelkész és Csorba Gergő, a gyülekezet kántora. Mint a zenekart bemutató levelükből kiderül, az állandó felállás hat éve alakult ki: gitár, basszusgitár, zongora, dob, valamint a szólóhangszerek: fuvola, hegedű, oboa. Ehhez egy-egy ének erejéig egyéb hangszerek is csatlakoznak, mint például: szájharmonika, cselló, furulya, trombita, harsona, bongó és különféle ütőhangszerek. Ezen kívül szólóénekesek és egy tizenkét fős kórus tartozik még a zenekarhoz.

{youtube}gLYsRXA-qMQ{/youtube}

2008 januárjától ismerheti őket Éden névvel a közönség. Kiterjedt missziói tevékenységet is folytatnak, számos gyülekezeti és ifjúsági napra, egyházi és világi rendezvényre kaptak már meghívást. Az elmúlt három és fél év alatt több mint hatvan fellépésük volt.

Először csak ifjúsági alkalmakon szolgáltak - olvasható a levélben -, de hamar kiderült, hogy kinőtték az ifjúsági órák kereteit. Szolgálati lehetőségeik kibővültek, rendszeresen játszanak a nagytemplomi istentiszteleteken és a kiemelt alkalmakon, valamint az ifjúsági istentiszteletek is az Éden Zenekar kíséretében zajlanak le. Első turnéjukra „Énekeljetek új éneket” címmel 2010 júniusában került sor. „Egy igen áldott, eredményekben, élményekben, találkozásokban gazdag esztendő áll mögöttünk” - írják.

Az Éden zenekar kiemelten fontosnak tartja a saját városon, gyülekezeten belüli éves nagytemplomi nagykoncertjét. Első ilyen koncertjük 2008 februárjában volt, amelyen körülbelül négyszázötvenen vettek részt. 2009 márciusában már több mint nyolcszázan voltak, 2010. április 9-én pedig közel ezren jöttek el a harmadik nagytemplomi nagykoncertre. „A közös dicséret, igei üzenet, imádság sokak számára lett igazi áldássá”.

Cz.A.

A koncert plakátja ide kattintva letölthető!