Teremtő bizonytalanság

A remény nem csal meg – Zöld Civil On

Dátum
2020. szeptember 23., 17:30
Helyszín
Online
+ Naptárhoz adom

A jubileumi Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek Országos Találkozója a járványhelyzetre való tekintettel az online térben valósul meg 2020. szeptember 21-25. között. Az idei évben ötödik alkalommal jelenik meg a teremtésvédelem a témák sorában, ennek keretén belül az Ökogyülekezeti Mozgalom szervezésében plenáris beszélgetésre kerül sor.

2020. szeptember 21-25. között a világháló biztosít helyszínt a Zöld Civil ON – Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek Országos Nemtalálkozója programsorozatnak. Az alábbi kiadványban a találkozó fontosabb részletei olvashatók.

A bemutatott programok lehet, hogy változni fognak és lehetnek olyan programok, amelyek később kerülnek be az események közé, ezért ebből a kiadványból kimaradnak, így hát azt javasoljuk, hogy figyeljétek a Zöld Civil közösségi oldalt, ahol minden programot bemutatunk! Az oldalt itt találjátok.

Zöld Civil ON teremtésvédelmi plenáris.jpg

Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt a programsorozat szerdai állomására, a teremtésvédelmi plenáris beszélgetésre:

Teremtő bizonytalanság - a remény nem csal meg

Időpont: 2020. szeptember 23. szerda 17:30-19:30

Helyszín: Zoom 

A jelenlegi helyzetben nagyon sok bizonytalansággal nézünk szembe, mind a munkahelyek, iskolák, a gazdaság és az egész világunk jövőjét illetően. Hogyan lehet a bizonytalanság teremtő? Milyen remény az, ami nem csal meg? A vallási elköteleződés hogyan járul hozzá egy közösség környezeti felelősségvállalásához? Ezekre a kérdésekre keressük a választ a program első felében. A második felében az ökumenikus teremtésvédelmi együttműködésről, a civil és egyházi szervezetek közös munkájáról, valamint teremtésvédelmi akciókról és ötletekről beszélünk.

Moderátor: Farkas István (Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért)

A program résztvevői:

  • Bánfalvi Andrea (Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület – Római Katolikus Egyház)
  • Béres Tamás (Ararát Teremtésvédelmi Munkacsoport - Magyarországi Evangélikus Egyház)
  • Erdő Klára (Szent Ferenc Karitász Csoport Budakalászi Katolikus Plébániák)
  • Kodácsy Tamás (Ökogyülekezeti Mozgalom - Magyarországi Református Egyház)
  • Koltai Zsuzsa (Ararát Teremtésvédelmi Munkacsoport - Magyarországi Evangélikus Egyház)
  • Nobilis Márió (Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület - Római Katolikus Egyház)
  • Szalay Tímea (Csalán Egyesület)
  • Szűcs Boglárka (Ökogyülekezeti Mozgalom - Magyarországi Református Egyház; MKNE)
  • Takács-Sánta András (Eötvös Loránd Tudományegyetem, Humánökológia szakigazgató; Kisközösségi Program)

A Zöld Civil ON rendezvényein a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.Regisztrálni a találkozó összes programjára a Jelentkezési lap kitöltésével lehet itt:
https://forms.gle/TwDjhgmc6nCZNjZ16 A jelentkezőknek legkésőbb szeptember 18. péntekig küldjük el az online események elérhetőségeit bemutató tájékoztatót. Facebook esemény: ITTA Zöld Civil ON további programjai: ITT