Küldetésünk

Hírek

bringásreggeli

Szélárnyékban

Száz kerékpárost vendégelt meg az Ökogyülekezeti Mozgalom bringás reggelin Lágymányoson. Egyházunk teremtésvédelmi csoportja először csatlakozott a Magyar Kerékpárosklub félévente megszervezett biciklizést népszerűsítő napjához, még versenyt is hirdetett a Károli-egyetem hallgatóinak és dolgozóinak. Mi is nyeregbe pattantunk, hogy beszámoljunk a különleges alkalomról.

Tovább a cikkhez
ref_hosok_04.jpg

Van emberünk

Van, aki gyógyszert szállított házhoz, más különköltözött a családjától, hogy vigyázzon az idősotthonban lakókra, valaki pedig tanulni segített a baranyai aprófalvak gyermekeinek. Bemutatjuk a vírusidőszak református hőseit.

Tovább a cikkhez

Ifjúsági misszió

valtsiranyt_2_Lonay-Arthur-1536x1024.jpg

Sajnálkozás helyett hála

Akik lemaradtak az élő közvetítésről, bármikor visszanézhetik a videókat, újraélhetik az idei online Válts irányt! fesztivált.

sebestyen_laszlo_09.jpg

Létkérdés, hogy átadjuk az üzenetet

A cél megmutatni a biztos pontokat, reményt adni a fiataloknak és közelebb vezetni őket Istenhez – akkor is, ha ez a munka sokszor láthatatlan. Édes Gáborral, a Zsinati Ifjúsági Irodája vezetőjével a fiatalságról, a közöttük végzett szolgálatról és az alázatról beszélgettünk.

gekib_10_03.jpg

Rajtunk múlik, milyenné válik

Hálaadással és közös tervezéssel ünnepelte első találkozásának tizedik évfordulóját a Kárpát-medencei Református Ifjúsági Egyeztető Fórum – más néven a Geki

További tartalmak

További hírek

Cselekvő odafigyelés

Nem könnyű feladat a fogyasztói társadalom sugallta értékrenddel szemben mértékletességet hirdetni. Mégis vannak egyházi közösségek, amelyek tudatosan törekszenek egy fenntarthatóbb életmód megvalósítására.

Oázis a betondzsungelben

Mi történik egy ökogyülekezetben? Ezúttal a budapesti Klauzál téri gyülekezet mindennapjaiba és motivációiba nyerünk bepillantást. Felelősséget érez környezetéért? Ön is csatlakozhat a mozgalomhoz!

Egyéni csendesség lelkészeknek

Lelkipásztoroknak szervez lelkigyakorlatokat a Missziói Iroda, melyek a lelki-testi pihenést, a feltöltődést, a megállást, elcsendesedést szolgálják.

Tudatos felelősségvállalás a környezetünkért

Nem könnyű feladat a fogyasztói társadalom sugallta értékrenddel szemben mértékletességet hirdetni. Mégis vannak egyházi közösségek, amelyek tudatosan törekszenek egy fenntarthatóbb életmód megvalósítására.

Idén „Inkább bringázz!”

Egyházunk is elkötelezett a környezet védelmében, így a Károli Gáspár Református Egyetem zöldítésének projektje mellett a Magyar Kerékpárosklub 2020-as „Inkább bringázz!” kampányát is támogatjuk.

További tartalmak

Események

térkép no