Küldetésünk

Hírek

Szoke.jpg

A házastárs mint múzsa

– Merjük vállalni a sérülékenységet, feltárni önmagunkat teljes mértékben, és megmutatni sebezhetőségünket! Ez szorosabbra fűzi a kötődést a kapcsolatunkban – Szőke Attila Szilárd és Szőke Etelka református lelkészházaspárral a közelmúltban megjelent könyvükről beszélgettünk.

Tovább a cikkhez
bacsalmas_05.jpg

Hittel, hűséggel, humorral

Miért lett Isten szolgája, hogyan került Bácsalmásra és miként maradt ott négy évtizeden át Tóth Árpád? Bemutatjuk a legújabb Dobos Károly-díjas lelkipásztort, akit szórványosodó, határ menti közösségekben végzett hűséges szolgálata miatt tüntettek ki.

Tovább a cikkhez

Gyülekezeti misszió

További tartalmak

További hírek

Versenyezni az ürességgel

Lassan lenyomtam a jéghideg kilincset, noha tudatában voltam, hogy a kintről betóduló csípős levegő pillanatok alatt lehűti majd a kicsi, gondosan átfűtött lakást. A küszöbre lépve, nyitott ajtónál hallgattam a belvárosi bérház falai közé lopózó, ismeretlen irányokból érkező neszeket.

A hit és cselekedet zsinórmértéke

Az ember létezésének legfőbb célja és értelme Isten dicsérete, hiszen ez az egyetlen tevékenység fog megmaradni az örökkévalóságban is, vallja Derencsényi István, aki negyvenhat esztendőt töltött a Magyarországi Református Egyház szolgálatában, ebből negyvenkét évet a debreceni Verestemplomban.

A megváltó és újjáteremtő Istenre kell odafigyelnünk

Annál nagyobb bizalom és kiváltság nincs számára, minthogy az Úristen országát ő is szolgálhatja – ez a lelki és fizikai építkezés határozta meg negyvenéves pályáját. Vad Zsigmonddal, a Debreceni Református Egyházmegye esperesével, a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség elnök-lelkészével beszélgettünk nyugdíjba vonulása alkalmából.

Népegyház vagy szubkultúra?

Az online eseményen Balog Zoltán református püspök, Fabiny Tamás evangélikus elnök-püspök, Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita, illetve Deák Viktória Hedvig magyar domonkos rendi főnöknő válaszoltak a népegyházzá válással, a keresztyén értékrend közvetítésével, valamint az állam és az egyház viszonyával kapcsolatos kérdésekre.

További tartalmak

Ifjúsági misszió

Édes Gábor

A református ifjúság magyar hangja

A jövő egyházáért a jelenben kell tenni, tennivalókból pedig nincs hiány,az Ifjúsági Iroda számos programot szervez, ezeken igyekeznek a fiatalokat saját nyelvükön megszólítani. Ifjúsági vezetőket képeznek, nyári táborokat, szakmai fórumokat tartanak, és kétévente megrendezik a Csillagpontot.

valtsiranyt_2_Lonay-Arthur-1536x1024.jpg

Sajnálkozás helyett hála

Akik lemaradtak az élő közvetítésről, bármikor visszanézhetik a videókat, újraélhetik az idei online Válts irányt! fesztivált.

sebestyen_laszlo_09.jpg

Létkérdés, hogy átadjuk az üzenetet

A cél megmutatni a biztos pontokat, reményt adni a fiataloknak és közelebb vezetni őket Istenhez – akkor is, ha ez a munka sokszor láthatatlan. Édes Gáborral, a Zsinati Ifjúsági Irodája vezetőjével a fiatalságról, a közöttük végzett szolgálatról és az alázatról beszélgettünk.

További tartalmak

Események

térkép no