Küldetésünk

Ifjúsági misszió

valtsiranyt_2_Lonay-Arthur-1536x1024.jpg

Sajnálkozás helyett hála

Akik lemaradtak az élő közvetítésről, bármikor visszanézhetik a videókat, újraélhetik az idei online Válts irányt! fesztivált.

sebestyen_laszlo_09.jpg

Létkérdés, hogy átadjuk az üzenetet

A cél megmutatni a biztos pontokat, reményt adni a fiataloknak és közelebb vezetni őket Istenhez – akkor is, ha ez a munka sokszor láthatatlan. Édes Gáborral, a Zsinati Ifjúsági Irodája vezetőjével a fiatalságról, a közöttük végzett szolgálatról és az alázatról beszélgettünk.

gekib_10_03.jpg

Rajtunk múlik, milyenné válik

Hálaadással és közös tervezéssel ünnepelte első találkozásának tizedik évfordulóját a Kárpát-medencei Református Ifjúsági Egyeztető Fórum – más néven a Geki

További tartalmak

További hírek

Gyülekezeti kapcsolattartás járvány idején

A koronavírus-járvány miatt hozott kormányzati intézkedésekkel összhangban november 9 óta nem találkozunk személyesen istentiszteleteken, bibliaórákon. Kisebb és nagyobb gyülekezeteket kérdeztünk, hogyan tartják a kapcsolatot tagjaikkal.

Egy test

„A sokféleségnek ebben az egységében tanít meg bennünket Isten arra, hogy szükségünk van egymásra. Krisztus elhívott tanítványai nem élhetnek magányosan, elszigetelten.” Korpos Orsolya írása advent első vasárnapjára.

Nincs érintés, de van vigasztalás

A járványhelyzetben is ott állnak betegek mellett a református kórházlelkészek, bár sokszor alternatív utakat kell találniuk. Gál Judit, a református Kórházmisszió vezetője azt mondja: több kollégájával együtt akár reggeltől estig is a fertőző osztályon vigasztalnák a betegeket, ha erre engedélyt kapnának.

Szárnyára bocsátják az örökösföldi gyülekezetet

Megnéztük Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelyének legújabb református templomát. Nyíregyháza Örökösföld nevű részén, a Szentháromság téren már messziről látható az új hajlék impozáns tornya, tetején a masszív csillaggal.

További tartalmak

Események

térkép no