Küldetésünk

Hírek

dr_Szalai László_foto_kedves_robert_janos_hajnalfeny_orvoscsoport

„Miként a vigyázó virradást vár éjjel”

2008 tavasza, első szürkehályogom diagnosztizálása óta ismerem a Hajnalfény-orvoscsoport munkáját, azóta, hogy először találkozhattam Isten után a második „örökös szemőrömmel”, Szalai Lászlóval, aki jó néhány éve már a Budai Irgalmasrendi Kórház szemészeti osztályának a vezetője.

Tovább a cikkhez

További hírek

Visz a vérem

Richter Anna-díjat nyert a Bethesda Gyermekkórház a Szekszárdi Területi Vérellátóval, a Magyar Kórházszövetséggel és az Országos Vérellátó Szolgálattal közös orvoscsapata. Ennek a támogatásnak a segítségével megvalósíthatják a kitűzött célt, miszerint 100+1 influenszert keresnek és képeznek ki, hogy közreműködésükkel felhívják a figyelmet az önkéntes véradás fontosságára.

Minőségi képzés és találkozási pont

Lezajlott az Ifjúságépítők ökumenikus szervezet tavaszi ifivezető-képzése, amelynek a középpontjában a szakmai fejlődés mellett a hálózatosodás és a közösség állt. – Olyan helyzetekkel, történetekkel, sorsokkal kerülnek szembe az ifjúsági szolgálók, amelyekre nem lehet megoldási útmutatót adni. Nem is erre vágynak, hanem arra, hogy lelki támaszt, segítséget kapjanak egymástól, és idén próbáltunk ennek is teret adni – mondta Savanya Csenge, a rendezvény egyik szervezője.

Szabadság a rácsok mögött

Bemutatták a Misszió a rácsok mögött című könyvet, amely ismerteti a Balassagyarmati Fegyház és Börtön parancsnoka, Budai István és munkatársai, valamint a civil misszionáriusok és meghívott előadók munkáját, akik igyekeztek segíteni a fogvatartottaknak, hogy új életet kezdhessenek majd a rácsokon túl.

Legyél kiscsoportvezető a Csillagponton!

A Csillagpont célja, hogy a helyi gyülekezeteket erősítse. Ezért a szervezők arra kérik a lelkészeket és másokat, hogy vezessenek kiscsoportot. Újítás idén, hogy a szolgálatot vállaló kiscsoportvezetők, lelkészek a családjukat is magukkal hozhatják. A gyermekekre felkészült segítők fognak vigyázni, és foglalkozásokat tartanak nekik.

Légy részese a Bárkának!

A Magyarországi Református Egyház idén hatodik éve rendezi meg a Bárka tábort. A szociális szempontból hátrányos gyermekeket felkaroló program vezetéséhez a szervezők önkénteseket keresnek.

További tartalmak

Videók és galériák

Események