Újra találkoztak a Nyugat-Európai Magyar Református Lelkigondozó Szolgálat képviselői

A szervezet hagyományos hittudományi tanácskozásán áttekintették a nyugat-európai magyar gyülekezetek helyzetét, és megtervezték a párizsi gyülekezet fennállása 95. évfordulójának megünneplését.

Mint arról a tanácskozás zárónyilatkozata beszámol, a kétéves szünet után Tanúim lesztek címmel Tahiban tartott találkozón Soltész Miklós államtitkár ismertette a kormány egyházakat támogató intézkedéseit és az elért eredményeket, Ódor Balázs, a Magyarországi Református Egyház (MRE) Kárpát-medencei és külügyi osztályvezetője pedig beszámolt a diaszpóraszolgálatról és az együttműködés módozatairól. A résztvevők áttekintették a nyugat-európai magyar gyülekezetek helyzetét, és megtervezték a párizsi gyülekezet fennállása 95. évfordulójának ünneplését. A találkozón szó esett arról is, hogy a Generális Konvent legutóbbi ülése támogatta – a Nyugat-Európai Magyar Protestáns Gyülekezetek Szövetsége és más jelöltek mellett – a Nyugat-Európai Magyar Református Lelkigondozói Szolgálat csatlakozását is a Magyar Református Egyházhoz.

A nyugat-európai magyar gyülekezetek képviselői meglátogatták Leányfaluban a Ravasz László emlékházat, s megemlékeztek a csaknem nyolcvanéves szolgálatuk alapítójáról. Beszámolót hallgattak meg a Pándy–Szekeres házaspár kárpátaljai szolgálatáról, illetve a MRE társadalmi missziójáról. Pőcze István evangélikus lelkész bemutatta az evangélikus egyház szolgálatát, áttekintve a Magyar Evangélikus Tanácskozó Testület diaszpóra-stratégiáját.

A tanácskozáson megerősítették, hogy imádságban hordozzák az ukrán–orosz háború befejezését, illetve folytatják a nyugat-európai magyar gyülekezetek megtartásáért és erősítéséért végzett munkát.